Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.06.)

McQueen, Bigelow, Lugossy

2013. október 06. - Orosdy Dániel

Föltámadott a tenger
Nádasdy Kálmán, Ranódy László és Szemes Mihály epikus történelmi drámája Illyés Gyula műve nyomán, a kor szinte összes jelentős magyar színészével (köztük a Petőfit bő 40 évesen alakító Görbe Jánossal).
Vetítik: Duna - 12:20

Lenkey tábornok
Hajdufy Miklós tévéfilmje.
Vetítik: m1 - 14:55

Egy őrült éjszaka
Kardos Ferenc vígjátéka.
Vetítik: Duna - 16:35

Hazárd megye lordjai
Gyerekkorunk kedvencének vegyes fogadtatású remake-je. Szereplők: Johnny Knoxville, Seann William Scott, Jessica Simpson, Burt Reynolds, Willie Nelson, Joe Don Baker.
Vetítik: Viasat3 - 16:50

Evan, a minden6ó
Tom Shadyac még nézhető vígjátéka, melyben ezúttal Steve Carell-lel áll le diskurálni Isten (Morgan Freeman).
Vetítik: TV2 - 20:00

Isten nagy, én kicsi vagyok
Vígjáték Audrey Tautou-val.
Vetítik: Comedy Central - 20:30

isten nagy én kicsi.jpg

Szirmok, virágok, koszorúk
Lugossy László történelmi drámája Cserhalmi Györggyel és Boguslaw Lindával.
Vetítik: Duna - 21:15

Csak tudnám, hogy csinálja
A walesi írónő, Allison Pearson bestselleréből kilenc évvel a megjelenése után készült film, amikorra a hasonló történetek (Bridget Jones naplója, Az ördög Pradát visel, Szex és New York) már megjárták a vásznat és a képernyőt. A főszereplő egy munkamániás vállalati menedzser (Sarah Jessica Parker), akinek hivatása mellett a családjára már nincs ideje. (BS)
Rendezte: Douglas McGrath (A hírhedt). További szereplők: Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Kelsey Grammer.
Vetítik: m1 - 21:35

A szabadság határai
Wayne Kramer (Halálos hajsza) bűnügyi drámája Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd és Alice Braga főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 22:00 -

Éhség
Az Éhség maga a csoda – csoda, hogy működik. A rendező ugyanis úgy dolgozza fel az IRA bebörtönzött tagjainak 1981-es, Maze fegyházbéli éhségsztrájkját, hogy közben az összes létező dramaturgiai, esztétikai és technikai szabályt áthágja: nem érdekli a szimmetria és az arány, jelenetenként váltogatja a nézőpontokat, statikus hosszúbeállításra lendületes képsorokat vág, a néma epizódok közé húszperces dialógust illeszt. Így éri el, hogy filmje egyszerre szenvtelen és szenvedélyes, politikus és apolitikus, objektív és részrehajló, naturális és költői, realista és absztrahált. A magát tiltakozásképpen halálra koplaló Bobby Sands személyének megítélése a nézőre marad, mindenki eldöntheti, a férfi fekélyeiben krisztusi stigmákat lát-e, vagy csupán egy értelmetlen áldozat mementóit. Az elsőfilmes McQueen tulajdonképpen nem távolodott el képzőművész gyökereitől, installációt készített most is, ezúttal a szétbomló emberi testről. (BS)
Vetítik: m1 - 23:05

A bombák földjén
Oscar-díjas dráma Kathryn Bigelow-tól. Nem rossz, volt jobb.
Vetítik: TV2 - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr185531529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása