Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.22.)

Vaszary, Zucker, Rodriguez

2013. szeptember 22. - Orosdy Dániel

Lesz ez még így se!
Romantikus vígjáték James L. Brooks-tól egy pánikbetegségben szenvedő íróról Jack Nicholsonnal és Helen Hunttal.
Vetítik: Film+ - 10:45

Megálmodtalak
Vaszary János sokáig elveszettnek hitt romantikus filmje Muráti Lilivel és Bilicsi Tivadarral.
Vetítik: Duna - 13:05

Mindenem a tánc
Romantikus film Vanessa L. Williams, Kris Kristofferson, Jane Krakowski és Joan Plowright főszereplésével az  Egy kisebb Isten gyermekei rendezőjétől.
Vetítik: RTL Klub - 14:15

Ízek, imák, szerelmek
A sikeres amerikai írónő (Julia Roberts) elválik férjétől, majd elkezdi keresni önmagát – Olaszországban, Indiában, Balin. Végül persze rátalál a nagy szerelemre is. Mindez a Napsütötte Toszkána modorában, 140 percben. (BS)
Vetítik: Cool - 14:40

A főnököm lánya
David Zucker romantikus vígjátéka a Ki nevel a végén? írójának forgatókönyvéből. Szereplők: Ashton Kutcher, Tara Reid, Carmen Electra, Terence Stamp, Michael Madsen.
Vetítik: Film+ - 17:35

főnököm lánya.jpg

A szállító
Sorozat indul! Luc Besson író-producer népszerű filmjei nyomán, többek között Osvárt Andreával.
Vetítik: RTL Klub - 18:55

Az utolsó jelentés
Thriller Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney és Dennis Haysbert főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:20

Desperado
Robert Rodriguez ironikus akciófilmje Antonio Banderas, Salma Hayek és Steve Buscemi főszereplésével. A nagyszájú hullajelölt testhezálló szerepében Quentin Tarantino.
Vetítik: Cool - 20:50

Jó estét nyár, jó estét szerelem 2. rész
Klasszikus tévéfilm, Szőnyi G. Sándor rendező és Fejes Endre író második közös alkotása (az első a Mocorgó volt).
Vetítik: Duna - 21:00

Amerikai pite 3. - Az esküvő
A közkedvelt tinivígjáték-sorozat harmadik része.
Vetítik: Viasat3 - 22:00

Az amerikai
Anton Corbijn második filmjében Martin Booth azonos című regényét dolgozta fel. A főhős egy magányos bérgyilkos [melyik filmes bérgyilkos nem az?], akit utolsó(nak szánt) megbízása egy olasz kisvárosba vezet, ahol beleszeret egy helyi szépségbe. (BS)
Vetítik: m1 - 22:10

Halálcsapda
Igazságtalanul bánt el a kritika a Halálcsapdával, amely a „másodrangú Sleuth” címét kapta Joseph L. Mankiewicz és Anthony Shaffer 1972-es klasszikusa után. A minősítés nem alaptalan, de miután Lumet filmje és Ira Levin író (Rosemary gyermeke, Halálcsók, Sliver, A stepfordi feleségek) színdarabja vállaltan épített A mesterdetektívre, kifejezetten igazságtalan is (az már csak hab a tortán, hogy a Halálcsapda minőségben nem marad el jelentősen a nagy előd mögött, és a rendező a színészválasztással tudatosan erősítette az allúziót). Lumet mozija nem korszakalkotó a műfajban, különösebben elgondolkodtatónak sem nevezhető, viszont a rendezés versenyre kel Mankiewicz Oscarra nominált teljesítményével, és a színészek elsőrangú alakítást nyújtanak. Az eredetiség megítélését az teszi különösen bonyolulttá, hogy rétegzettségben a Halálcsapda köröket ver A mesterdetektívre, Jay Presson Allen forgatókönyve ugyanis a posztmodern apró remeke: egy fiktív és egy valós színdarab szintjeit keveri mesterien egy valós filmével (mindhárom címe Halálcsapda, mindhárom a nézők és a többi szereplő becsapására épül), ráadásul a valós színdarab cselekménye könnyen megfeleltethető annak írója, Ira Levin életével (a Halálcsapda főszereplője sikertelen színpadi szerző, aki nagy dobásra készül egy Halálcsapda című drámával – a Broadway-premier előtt ugyanez Levinre is igaz volt).
Vetítik: Film+ - 22:45

Az utolsó lovag
John Woo kosztümös akciófilmje.
Vetítik: Film Mánia - 22:50

Monty Python: Az élet értelme
Az élet értelme a bizarr művekben bővelkedő életmű legfurább darabja, a rajongók titkos favoritja, egyben a szakma által leghamarabb elismert Python-mű, amely az Arany Pálma-jelölés mellett még egy rangos díjat, a zsűri nagydíját is összeszedte Cannes-ban.
Vetítik: TV2 - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr415515774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása