Filmvilág blog

Jön az Isteni műszak

Előzetes + interjúrészlet

2013. augusztus 30. - Baski Sándor

Október 24-én mutatják be Bodzsár Márk első nagyjátékfilmjét, az Isteni műszakot, amelyhez a napokban elkészült az első előzetes is. (A filmhez két évvel ezelőtt már forgattak egy 12 perces pilotot, a tovább után azt is meg lehet nézni.) Az Ötvös András, Rába Roland és Keresztes Tamás főszereplésével készült produkció alapötletéről így mesél a rendező:

A történet magját a valóság írta. Egy külföldi újsághírből indultam ki, ami arról szólt, hogy néhány mentős alkut kötött egy temetkezési vállalkozóval. Ennek alapján nem mindegyik beteget mentették meg, néhánynak még siettették is a halálát, ez után értesítették a vállalkozót, aki így a riválisokat beelőzve tudta megkeresni az elhunyt hozzátartozóit. E köré építettem fel egy általam kreált világot, középpontjában egy délszláv háborús menekült fiúval, akinek a szemén keresztül feltárul a néző előtt ez az egész. A menekült sors azért volt fontos, hogy minél kiszolgáltatottabb helyzetbe hozzam Milánt, a főszereplőt, akit külső erők kényszerítenek bele ebbe a mocskos üzletbe, ez ugyanis az egyetlen esélye, hogy kimenekítse a szarajevói ostromból a menyasszonyát. Ugyanakkor a hangsúly nem a háborún, hanem épp ellenkezőleg, a békén van, Milán ugyanis, miután elmenekül a háborús borzalmak elől, sorsszerű módon épp a mentőknél kényszerül szembesülni a halállal és a gyilkolással.

Az interjú, amelyből többek közt kiderül, hogy a film stílusát Paul Thomas Anderson, Tarantino és Scorsese filmjei, illetve a dél-koreai mozi is befolyásolták, a szeptemberi Filmvilágban lesz olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr445483212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása