Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (07.30.)

Lumet, Payne, Fincher, Poiré

2013. július 30. - Orosdy Dániel

Marhakonzerv-akció
Jean-Marie Poiré népszerű vígjátéka a Jean Reno -- Christian Clavier páros főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 19:00

Social Network - A közösségi háló
David Fincher rangos díjak özönét elnyerő életrajzi drámája Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyve és a Facebookért felelős Mark Zuckerberg élete alapján. Zene: Trent Reznor. Szereplők: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Joseph Mazzello, Rooney Mara, Rashida Jones.
Vetítik: Film+ - 21:05

gimiboszi.jpg
Gimiboszi
Alexander Payne díjnyertes, elismert, de eleinte szerény anyagi sikert arató vígjátéka, iskolai közegben játszódó szatíra Tom Perrotta regénye nyomán. Főszereplők: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein, Colleen Camp.
Vetítik: TV2 - 21:35

Mielőtt az ördög rádtalál
Nem minden rendezőnek adatik meg, hogy pályája végén ugyanolyan friss és precíz dolgozatokat készítsen, mint fénykorában. Lumet ebből a szempontból is kivétel: élete utolsó filmjében nyoma sincs fásultságnak vagy önismétlésnek, sőt sikerrel adaptálja az új évezred kurrens mozgóképes trendjeit. A Mielőtt az ördög rádtalál a Coen-testvérek bűnfilmjeinek morbid hangulatát és a Ponyvaregény nyomán divatba jött időmontázs-technikát ötvözi, miközben a Lumet-klasszikusok súlyos morális konfliktusai sem hiányoznak belőle. (BS)
Vetítik: m2 - 22:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr455433026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása