Filmvilág blog

Menjek vagy maradjak?

Magyarok New Yorkban

2013. július 03. - Baski Sándor

A „kivándorlás” nem új jelenség - az elmúlt két évtized alatt háromszorosára nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező felnőtt magyarok aránya – de a kérdés az utóbbi években került be a politikai diskurzusok középpontjába, így a Speak Easy Project dokumentumfilm-sorozata már egyedül a témaválasztás miatt is nyugodtan nevezhető aktuálisnak és hiánypótlónak. Az alkotók – Józsa László, Imre Loránd Balázs és Hernáth Csaba – arra vállalkoztak, hogy megpróbálják dokumentarista módon, filmes eszközökkel feldolgozni a külföldön munkát vállaló, illetve az ott letelepedni készülő magyarok élettapasztalatait, motivációit és dilemmáit. A többek közt Berlint, Barcelonát és Londont érintő sorozatból eddig a New York-i epizód készült el, amelyet tavaly novemberben, hosszas előkészítést követően forgatott le a háromfős stáb, teljes egészében saját forrásból. A 30 perces pilot epizódban két New Yorkban dolgozó honfitársunk portréja látható: Attila Brooklyban csomagol fűszereket, míg a Manhattanban élő Mirjam a Reuters-nél gyakornokoskodik.     

A Speak Easy Project csapata kivándorlási dokumentációs projektjéhez jelenleg támogatókat és fenntartható üzleti modellt keres.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr485389150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása