Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (05.11.)

Pankrátor, álomnő, szellemirtó

2013. május 11. - Orosdy Dániel

mr billion.jpgMégis szép a világ
Klasszikus krimivígjáték Ben Hecht és Herman J. Mankiewicz írása nyomán, James Stewart főszereplésével.
Vetítik: Duna - 12:30

Halálos csók
Karády Katalin búg.
Vetítik: Duna - 16:20

Mr. Milliárd
Egy ritkán látott Terence Hill-vígjáték, amelynek fő célja az olasz sztár Amerikában való befuttatása volt. Sajnos Jonathan Kaplan (A vádlottak, Rossz lányok, Börtönpalota, Őrjítő vágy) nem járt sikerrel, de filmje így sem sokkal gyengébb a hasonszőrű Burt Reynolds-moziknál.
Vetítik: RTL Klub - 16:30

Zsarulesen 2.
Azonos alkotók, hasonló színvonal.
Vetítik: m1 - 20:15

Julie & Julia - Két nő, egy recept
Nora Ephron filmje Meryl Streeppel.
Vetítik: Cool - 20:40

Szellemirtók 2.
Újfent Bill Murray, Dan Aykroyd és Harold Ramis mókázik Ivan Reitman szellemes (...éééérted!) vígjátékában.
Vetítik: Film+ - 21:00

Másnaposok
A cselekmény előrehaladtával egyre abszurdabb részletek derülnek ki az elmúlt éjszaka történéseivel kapcsolatban, és minekutána a néző sem tud többet, mint a szerepelők, az erdőből kivezető információmorzsák felcsipegetése legalább annyira izgalmas, mint amennyire vicces maga a nyomozás. A Másnaposok három főszereplőjéből kettő humoristaként kezdte (Ed Helms, Zach Galifianakis), így a poénok időzítésével sincs gond, az pedig hogy ezek jó része politikailag inkorrekt és/vagy altesti irányultságú, az alapszituáció ismeretében teljességgel érthető, sőt indokolható. A fináléban aztán a szereplők visszatérnek a konformista, polgári életükhöz, a Las Vegas-i éjszaka dionüszoszi extázisa pedig megmarad szórakoztató férfianekdotának – ugyanez a sors vár a filmre is. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:15

Az álomnő
Vígjáték a Paltrow-klán egyik tagjától, jó színészekkel (Martin Freeman, Gwyneth Paltrow, Penélope Cruz, Danny DeVito, Michael Gambon).
Vetítik: m1 - 22:05

A pankrátor
Darren Aronofsky többek között Arany Oroszlánnal is elismert remeke Mickey Rourke és Marisa Tomei főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 22:15

Kegyetlen bánásmód
A Coen-testvérek szórakoztató, szerethető, de nem túl mélyenszántó kitérője a kommersz screwball comedy irányába, George Clooney és Catherine Zeta-Jones főszereplésével. Asztmás Joe karaktere és halála mindentől függetlenül zseniális.
Vetítik: TV2 - 22:45

Brooklyn törvényei
Az emlékezetes Amerikai bölény rendezőjének maffiafilmje a Gengszterkorzó írójától. Szereplők: Alec Baldwin, Scott Caan, Freddie Prinze Jr. és Mena Suvari.
Vetítik: m1 - 00:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr455294575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2013.05.11. 18:13:46

Pár napja ment valamelyik csatornán a Szellemirtók első része, és borzasztó volt. Átszinkronizálták ugyanis. A szövegek nagy része megmaradt, de a hangokat totál elkúrták.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2013.05.11. 23:13:57

@Leadfoot: Az szívás. :( Arra jól emlékszem, hogy valamelyik Szellemirtóknak elég fura lett az eredeti szinkronja, konkrétan hallatszott a magyar hang "mögött" az eredeti hangsáv? (Persze ez lehetett a tévéadás hibája is, de valami ilyesmi határozottan rémlik.)
süti beállítások módosítása