Filmvilág blog

Nyerd meg Scott Turow klasszikus krimijét!

Játék

2013. március 04. - filmvilág

Scott_Turow_Artatlansagra_itelve_b1_72dpi.jpgA szakírók és az olvasók szerint a jogi krimi műfajának megszületése Scott Turow nevéhez fűződik. Az 1949-es születésű Turow az 1970-es évek végétől ügyészként szerzett hírnevet, 1986 óta pedig Illinois egyik legelismertebb védőügyvédjeként dolgozik. Első regénye Ártatlanságra ítélve címmel jelent meg 1987-ben, amelyből Alan J. Pakula 1990-ben Harrison Ford főszereplésével filmadaptációt forgatott. A regény helyszínéül szolgáló - egyébként fiktív - Kindle megye maradt Turow későbbi történeteinek is az otthona, egyetlen kivétellel az összes könyve itt játszódik, köztük természetesen a 2010-ben megjelent Ártatlanság is, amely a mára már klasszikus státusba emelkedett Ártatlanságra ítélve folytatása.

Az Agave jóvoltából most ez utóbbiból sorsolunk ki 3 darabot, azon olvasóink közt, akik felsorolnak legalább három, a tárgyalótermi krimi műfajába tartozó filmet. A megfejtéseket a blog.filmvilag@gmail.com címre várjuk. A könyveket postán juttatjuk majd el a nyertesekhez. Beküldési határidő: március 10.

A sztori: "Rusty Sabich helyettes főügyész egy közép-nyugati nagyvárosban. Amikor kolléganője, Carolyn Polhemus brutális gyilkosság áldozatává válik, főnökük, aki éppen ádáz kampányt folytat az újraválasztásáért, Rustyt bízza meg a nyomozás lefolytatásával. Sürgősen meg kell oldania az ügyet, ha lehet, még a választások előtt. Még mielőtt kiderülne, hogy viszonya volt az áldozattal. Az események azonban csakhamar nem várt fordulatot vesznek, amikor Rusty élete legszörnyűbb rémálmába csöppenve a vádlottak padján találja magát. Az amerikai igazságszolgáltatás útvesztőjében kibontakozó, lebilincselően feszült tárgyalótermi dráma lerántja a leplet az ambícióról, a megszállottságról, a képmutatásról, valamint az ember eredendő gyengeségeiről és legsötétebb titkairól. És mindvégig ott lebeg a kérdés: ki ölte meg Carolyn Polhemust?"

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr895116012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2013.03.04. 15:08:50

Az Ártatlanságra ítélve igazi 'mindfuck movie'. Az utóbbi évekből a Törés (Fracture) volt rám hasonló hatással. Számomra ez a két film jelenti a tárgyalótermi krimik alfáját és omegáját. Ha választanom kéne a kettő közül nálam mégis Alan J. Pakula filmje lenne a befutó, a feledhetetlen zenéje miatt (John Williams-é az érdem).
süti beállítások módosítása