Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.28.)

Tiszta vér

2012. december 28. - Orosdy Dániel

Macskafogó 2. - A sátán macskája
A klasszikus rajzfilm szerethető folytatása. Nem nő fel az első részhez, de ha nem ezt várjuk el tőle, rögtön működik.
Vetítik: RTL Klub - 09:00

Matilda, a kiskorú boszorkány
Danny DeVito filmje Roald Dahl műve nyomán.
Vetítik: TV2 - 12:35

Ace Ventura 2. - Hív a természet
Egy vígjáték, amiben Jim Carrey áttör egy műanyag rinocérosz ánuszán.
Vetítik: m1 - 17:50

Az Amazonas kincse
Peter Berg akciófilmje Christopher Walken, Seann William Scott, Dwayne "The Rock" Johnson és Rosario Dawson főszereplésével.
Vetítik: AXN - 19:05

Tiszta vér
Az egykor korrekt akcióspecialistaként ismert Renny Harlin sokadik buktája. Szereplők: Samuel L. Jackson, Ed Harris, Eva Mendes, Luis Guzmán, Robert Forster.
Vetítik: Film+ - 21:00

tisztavér.jpg

Ellenséges terület
John Moore akciófilmje egy ellenséges területen amerikai rekedt katonáról Owen Wilsonnal és Gene Hackmannel. A sztorija erősen emlékeztet a valós eseten alapuló Bat 21-ére, aminek szintén Hackman volt a főszereplője, igaz, akkor még a menekülőt alakította. És akkor említsük már meg a Különleges küldetést is, amelyben Hackman azért verbuvál össze katonákat, hogy együtt megmentsék Vietnamban rekedt bajtársaikat.
Várjuk a filmet, amelyben Gene Hackman valakit üldöz, aki ellenséges területen rekedt!
Vetítik: RTL Klub - 21:10

Frankenstein játékai
Lucky McKee kultikus horrorja.
Vetítik: Viasat6 - 21:55

Ripley a mélyben
Igazi kihagyott ziccer a sokadik és eddigi legrosszabb Ripley-mozi, Patricia Highsmith nem lenne rá büszke. Bővebben: itt.
Vetítik: RTL Klub - 23:05

Gyorsabb a halálnál
Sam Raimi alaposan félreértett posztmodern westernje. A leggyengébb pont sajnos épp a főszereplő-producer, Sharon Stone, a színészgárda egyébként szinte tökéletes (ebben a filmben játszott utoljára Woody Strode, John Ford egyik kedvence, a Volt egyszer egy Vadnyugat kalapjáról vizet kortyoló bérgyilkosa), és a rendezőt sem hagyta cserben őrült stílusérzéke.
Vetítik: TV2 - 23:20

Pillangó
Az egykori párizsi nehézfiú, Henri Charriére világszerte nagysikerű önéletrajzi regényét, négy évvel megjelenését követően, máris tekintélyes költségvetésből álmodhatta vászonra A majmok bolygója (1968) és A tábornok (1970) – immár Oscar-díjas – direktora. Noha Charriére legendájának és hihetetlen szökési történeteinek valódiságát az idők során többen is megkérdőjelezték már – s Dulton Trumbo (Római vakáció, 1953) forgatókönyve is számos ponton eltér az eredeti műtől –, a Pillangó mind könyv alakjában, mind pedig filmként a barátság-, valamint az akaraterő és az emberből kigyomlálhatatlan örök szabadságvágy fontos szimbólumává vált. Nem véletlenül, hisz a Francia Guyanán található Ördögsziget a szökési esélyeket illetően leginkább talán csak az Alcatraz-hoz hasonlítható... Schaffner filmje (melynek forgatásán maga Charriére is megfordult néhányszor) ugyanakkor nem csak különleges története, de a két barátot alakító Steve McQueen (Pillangó) és Dustin Hoffman (Louis Dega) nagyszerű alakításai, továbbá Jerry Goldsmith Oscar-jelölt muzsikája okán is igen figyelemreméltó darab. (KCS)
Vetítik: m1 - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr104984366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papp Sanyi 2012.12.28. 08:32:39

Az Ellenséges terület annyira gyenge produkció. Kezdjük ott, hogy Owen Wilson nem való színésznek. A gagyi külsőségek a következő probléma. Mint egy C kategóriás Lorenzo Lamas mozinál. Gene Hackman pedig nem tudja elvinni a hátán az egész filmet.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.12.28. 09:39:25

A Macskafogó minden idők egyik legjobb rajzfilmje. Macskafogó 2 nem létezik.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.12.28. 12:31:44

@Papp Sanyi: Nekem nincs különösebb bajom Owennel, de ez a film valahogy már trailer korában sem győzött meg igazán (nem is láttam).

@trollhunter89: Önmagadra akarsz vadászni?

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.12.28. 14:31:04

@Orosdy Dániel: Sarkos vélemény és trollkodás közt van különbség...
Ha már valami, akkor a 'szerethető folytatás' jelzős szerkezet volt inkább a troll kategóriába sorolható, hacsak nem bújt meg mélységes irónia a szavaid mögött, amit valamiért nem voltam képes felfedezni. Ízlés dolgában amúgy nem szoktam vitatkozni, én csak leírtam a sajátomat. Ha neked tetszett a szóban forgó mű, lelked rajta.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.12.28. 14:43:32

@trollhunter89: Ha azt írtad volna, hogy szerinted a Macskafogó 2 szar, akkor sarkos véleményt fogalmaztál volna meg. De miután azt írtad, hogy az említett film _nem létezik_, ez simán elmegy trollkodásnak. Egyébként pedig a 'szerethető folytatás' jelzős szerkezetet nem ironikusnak szántam, viszont trollkodáshoz halovány köze sincs (feltéve persze, hogy ismered a szó jelentését*). Ha tényleg nem vagy troll, azt is el kell fogadnod, ha mások véleménye eltér a tiédtől. Értelmetlen kommentet írni ez alapján, hát...

*"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget"

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.12.28. 15:02:16

@Orosdy Dániel: Kedves Dániel!

Látom nagyon magadra vetted a dolgot. Nem vagyok troll, de szerintem ez rajtad kívül mindenki számára világos. Viszont ha ennyire sérti a füledet, az előző bejegyzésem, akkor inkább pontosítom a véleményem

A Macskafogó 2 vállalhatatlanul szar, teli van lopott ötletekkel (vö. Samurai Jack), klisékből építkezik és humortalan. Teljes mértékben méltatlan a nagy elődhöz, ezért számomra nem létezik.

A 'szerethető folytatás' jelző szerintem sem trollkodás, ahogy az én véleményem sem, bár tény, hogy mindkettő szélsőséges megnyilvánulás. Amúgy ezen a blogon eddig még soha nem szóltak be azért mert leírtam, hogy mit gondolok egy filmről. Te vagy az első, aki ezért kritizál.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.12.28. 15:23:35

@trollhunter89: Drága trollhunter89!

Nem vettem magamra semmit, ne aggódj. Alapvetően közömbös számomra, hogy szerinted jó vagy rossz a Macskafogó 2. Sokan utálják, és velük sincs semmi bajom. Ami azt illeti, szerintem sem egy nagy dobás, de miután mindenki (legalábbis az én korosztályomból) nosztalgiától elhomályosult tekintettel nézte meg (hiszen az 1. rész "minden idők egyik legjobb rajzfilmje", amivel mellesleg abszolút egyetértek), kötelességemnek tartottam a szokásosnál is több objektivitással megtekinteni annak idején (az objektivitásra törekvés egyébként is szokásom). És arra jutottam, ami zanzaként az ajánlóban is meg van fogalmazva. Ez nem szélsőséges vélemény, bármennyire is szeretnéd úgy beállítani. (Ha a Kis Vukról írnék ilyet, igazad lehetne, de ez más eset.) A Macskafogó 2. alkotói ugyanúgy jártak el a második rész elkészítésekor, ahogy az elsőnél (beleértve akár a lopást is). Gyengébb színvonalon, de ez más kérdés. Mindenesetre vitázni lehet a témán.

És itt merül fel kérdésként, hogy vitaalap-e tőled "nem létezik" kijelentés, főleg ha szerinted nem vagy troll, mi több vadászol rájuk. Szerintem itt már felmerülnek kérdések, erre utaltam a kommentemben.

Elhiszem, hogy nem akartál megbántani, és alapvetően én se téged. De egy saját névvel vállalt blogposzt (akár provokatív) részletét összehasonlítani egy "beszélő" nick-kel odadobott, nyilvánvaló butaságot tartalmazó kommenttel elég merész szerintem. Csak egyiknek lehet köze trollkodáshoz - remélem, érthető a problémám.

Ami a "vélemény miatti beszólást" illeti, ilyen most sem történt. Tényleg nem okoz számomra problémát, ha mást gondolsz egy filmről, egyszerűen nem erről van szó, ld. fent.

Boldog ünnepeket!

OD

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.12.28. 15:44:57

@Orosdy Dániel: Gondolkoztam a dolgon és arra jutottam, hogy téged az zavarhatott meg, hogy kategorikusan tagadtam a film létezését, amivel esetleg becsaphattam gyanútlan/kiskorú olvasókat. Ez semmiképp nem állt szándékomban. Csupán arról van szó, hogy számomra olyan csalódást okozott a Macskafogó 2, hogy elhatároztam, hogy ezentúl még a létezéséről sem veszek tudomást.

Egyébként azért szoktam itt kommenteket írni, hogy visszajelzést adjak más embereknek, hogy milyen filmeket érdemes megnézni. Ehhez nem fontos tudni az igazi nevem.

Mindenesetre neked is Boldog Ünnepeket!

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.12.28. 16:38:41

@trollhunter89: Nyilván nem pontosan erről van szó, de az irónia arra is remek eszköz, hogy ne kelljen foglalkozni egy problémával. (Még ha az triviális probléma is.) Mindegy.

A visszajelzéseket továbbra is várjuk szeretettel, valós névvel vagy anélkül.
süti beállítások módosítása