Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (12.22.)

Ihletett bohóckodás

2012. december 22. - Orosdy Dániel

Gigi
Vincente Minnelli 8 Oscar-díjjal és 3 Golden Globe-bal elismert musicalje Colette műve nyomán, Leslie Caron, Louis Jourdan és Maurice Chevalier főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:10

Nevem: Senki
A tévéajánló szerzőjének személyes kedvence. Tonino Valerriit rendezőként az író-producer Sergio Leone segítette ki. Terence Hill ihletett bohóckodása tökéletesen kiegészíti Henry Fonda méltóságteljes alakítását.
Vetítik: RTL Klub - 16:10

Dave
Ivan Reitman romantikus komédiája egy nőcsábász amerikai elnök helyébe lépő hasonmásról (mindkettő Kevin Kline).
Vetítik: Viasat3 - 16:55

Trükkös gyémántrablás (alias Hibátlan gyémántok)
A velencei kalmár, a Neruda postása és az 1984 rendezőjének krimije Michael Caine-nel, Demi Moore-ral, Lambert Wilsonnal és Joss Acklanddel.
Vetítik: Duna - 19:30

Zimmer Feri 2.
Minden idők egyik legkevésbé várt folytatásfilmje.
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Az ajtó
Szabó István nem túl jól fogadott Szabó Magda-adaptációja Martina Gedeck, Helen Mirren és Eperjes Károly főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:15

az_ajtó.jpg

Ilona az esővel érkezik
Többek között Arany Oroszlánra jelölt kolumbiai-olasz-spanyol film.
Vetítik: Hálózat - 20:50

Penge
"Norrington filmje, bár több sebből vérzik, átlag íze ellenére is fontos vállalkozás. A stílus és a forma egyaránt igazodik a kor akciófilmes elvárásaihoz, ráadásul a változás szele ezúttal nem csak a külsőségekben, de a vámpír-populáció generációváltását is feszegető cselekményszál jóvoltából még a történetiség szintjén is markánsan jelen van." (KCS)
Vetítik: Cool - 21:10

Vágott verzió
Sci-fi-thriller Robin Williams, Mira Sorvino és James Caviezel főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 22:20

Holdrakéta - Az Apollo 11 repülése
Két Emmy-re is jelölt tévéfilm az első holdraszállásról.
Vetítik: m2 - 22:30

Kiadatás
A Tsotsi és az X-Men kezdetek: Farkas rendezőjének drámája Reese Witherspoonnal, Alan Arkinnal, Jake Gyllenhaallal, Peter Sarsgaarddal és Meryl Streeppel.
Vetítik: m1 - 22:50

Taxisofőr
A modern filmművészet alapvetése, egyben minden idők egyik legjobb filmje és jelen sorok írójának nagy kedvence. Martin Scorsese rendezése, Paul Schrader forgatókönyve, Michael Chapman operatőri munkája, Bernard Herrmann zenéje, a színészi játék (Robert De Niro, Jodie Foster, Albert Brooks, Harvey Keitel, Leonard Harris, Peter Boyle, Cybill Shepherd) és a vágás egytől egyig tökéletes. Csak felnőtteknek!
Vetítik: Viasat3 - 23:00

Sliver
Joe Eszterhas író és Sharon Stone második közös filmje az Elemi ösztön után. Phillip Noyce jóval alacsonyabb hatásfokkal dolgozik Paul Verhoevennél, de azért igyekszik. Az operatőr Zsigmond Vilmos, a film alapjául szolgáló regényt Ira Levin (Rosemary gyermeke, Halálcsapda) írta.
Vetítik: TV2 - 23:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr224977012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása