Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (12.18.)

Hattyúdal

2012. december 18. - Orosdy Dániel

Jövőre veled ugyanitt
Robert Mulligan (Ne bántsátok a feketerigót!, Kamaszkorom legszebb nyara) romantikus vígjátéka Bernard Slade népszerű darabja és a szerző abból írt, Oscarra jelölt forgatókönyve alapján. Az évente csak egyszer találkozó szerelmespárt Ellen Burstyn és Alan Alda alakítja.
Vetítik: TV2 - 11:45

Juno
Avagy egy remek vígjáték, amit azért illik utálni, mert egy tetkós sztriptíztáncosnő írta, aki még Oscart is nyert a forgatókönyvért. (Az alanyi jogon népszerű Orson Welles életművét vajon hányan utálták meg azután, hogy értesültek róla, a Mester -- egyéb huncutságok mellett -- felcsinált egy férjezett angol arisztokratát? Amit szabad Jupiternek, nem szabad Junónak, ugye...)
Vetítik: Film+ - 13:30

Halál a mocsárban
A zátony alkotóinak elismert, megtörtént eseten alapuló horrorja. A cápa itt még krokodil.
Vetítik: Film+ - 21:00

Az utolsó adás
Robert Altman hattyúdala.
Vetítik: Duna - 21:00

utolsó adás_1.jpg

Constantine - A démonvadász
A népszerű képregény korrekt filmadaptációja Keanu Reeves-szel a címszerepben.
Vetítik: Viasat3 - 21:25

A félelem országútján
Jonathan Mostow (T3) nem túl eredeti, de meglehetősen feszült thrillere Kurt Russellel.
Vetítik: TV2 - 21:30

Nehéz eset
Furcsa öszvér: Joe Eszterhas fekete komédiáját a díjnyertes Bárcsak itt lennél után éppen pályája csúcsán álló David Leland* rendező adaptálta vászonra, szerény sikerrel. A folyton a saját halálával foglalkozó főszereplőt Jeff Daniels alakítja.
*Egyes kollégákkal ellentétben mi úgy tudjuk, Leland nem egy senki a Monty Python holdudvarából, még ha a pályája nem is alakult olyan fényesen, mint amilyen sikeres volt az indulása.
Vetítik: m2 - 23:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr794970816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2012.12.18. 14:15:43

A Juno nem a szerzője miatt méltó az utálatra, hanem a gusztustalanul modoros főszereplő és a hasonlóképpen kimódolt dialógok miatt. A sztrippernek ennél csak jobb filmei vannak, ajánlom pl. a Young Adultot.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.12.18. 14:30:51

@Beyonder: Klasszikust csak pontosan. :)

"Látom magam előtt ezt a sztriptíztáncosból lett írót (btw: miért nem arról írt filmet*, azt a közeget legalább ismeri), ahogy könyököl a notebook felett azon agyalva, hogy milyen is legyen ez a kamaszlány, és akkor beugrik: pipázzon, abból egyből látszik, mekkora egyéniség!"

"*Nézd meg a Cody másik forgatókönyvéből készült filmet, abból is képet kaphatsz a nő zseniális írói vénájáról."

Azért kapott tőled a csaj is, ismerd el. ;) (Ahogy másoktól is -- ld. Family Guy --, szemben pl. Reitmannal. Egyébként meg nem értünk egyet Juno-ügyben, szerintem prekoncepcióid voltak: egyszerűen egy másik filmet akartál megnézni, mint amit az alkotók leforgattak, ami viszont nem az ő hibájuk. (A modorosságon meg a többin is lehetne vitatkozni, de abba már tényleg ne menjünk bele.)

100 szónak is 1 a vége: Orson gáz arc, ugye? :D

Beyonder 2012.12.18. 15:32:14

@Orosdy Dániel: Oké, élcelődtem az ex-hivatásán, egy kommentben ez belefér talán, de gondolod, hogy ha tetszik a film, akkor csak azért lehúzom, mert korábban sztriptíztáncos volt? Prekoncepcióm legfeljebb annyiban volt, hogy tudtam, sokan dicsérik a filmet, de Cody-ról akkor még nem sok infóm volt. A Young Adult pedig akkor még tervben sem volt, úgyhogy nem árnyalhata a képet. Az annyira működik, mint ha nem is Cody írta volna. :P

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.12.18. 15:43:53

@Beyonder: Az "ex-hivatása" valójában egy egyéves kitérő volt számára az egyetem (!!!) és pár polgári állás után, amiről aztán könyvet írt... Ehhez képest úgy él a képe a közvéleményben, mintha a rúdról lepörögve írta volna meg az első szkriptjét, ami valami összeesküvésnek köszönhetően rögtön Oscart nyert. (Nem vagyok rajongója, csak utánaolvastam a témának. :) ) Nekem a korábbi, fórumos véleményed alapján az jött le, hogy te dühös vagy erre a filmre különféle dolgok miatt, amiből egyedül a modorosságot értem, de azzal sem értek igazán egyet. Mindegy is, elsősorban nem veled vitázom, hanem azokkal, akik szerint egy táncos ne nyerjen Oscart, és ebből rögtön le is vezetik, hogy a Juno szar. (Vannak páran, sajnos.)
Az előítéletességen nem vitatkozom, ebben lehet igazad. :)
süti beállítások módosítása