Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (12.09.)

9

2012. december 09. - Orosdy Dániel

Holnap lesz fácán
Sára Sándor remek szatírája.
Vetítik: Duna - 12:45

Dick és Jane trükkjei
Ted Kotcheff Mókás páros című vígjátékának remake-je Jim Carrey, Téa Leoni és Alec Baldwin főszereplésével. Társíró: Judd Apatow.
Vetítik: TV2 - 20:05

Shop-show
A Shop-stop univerzum második filmje. Kevin Smith ismét Jay, Néma Bob és a többiek segítségével mélázik el a párkapcsolatok, élhetetlenség, képregények, barátság és csokis perecek körüli fontos kérdésekről.
Vetítik: Comedy Central - 20:30

Álmatlanság
Korrekt thriller az Eredet rendezőjétől Al Pacino főszereplésével.
Vetítik: AXN - 21:00

A Keresztapus
Kelly Makin vígjátéka Hugh Grant és Jeanne Tripplehorn, valamint a "mafia all-stars" főszereplésével (James Caan, Burt Young, Joe Viterelli, Tony Darrow, Vincent Pastore, Frank Pellegrino, John Ventimiglia).
Vetítik: Viasat3 - 21:55

keresztapus.jpg

Az ártatlanság ára
Díjnyertes német bűnfilm Kevin Kline-nal. Producer: Roland Emmerich.
Vetítik: m1 - 22:15

200 szál cigi
Ismert arcok egy nem túl ismert filmben: Ben Affleck, Casey Affleck, Dave Chappelle, Elvis Costello, Janeane Garofalo, Kate Hudson, David Johansen, Catherine Kellner, Courtney Love, Jay Mohr, Martha Plimpton, Christina Ricci, Paul Rudd.
Vetítik: m2 - 22:45

Az Odüsszeusz-hadművelet (2. rész)
A Zs-kategóriás horrorjairól ismert Claudio Fragasso (Troll 2, Zombi 3) meglepően elismert tévéfilmje.
Vetítik: Film Mánia - 23:00

9 - A szám hatalma
A Felhőatlasszal ellentétben a korábban íróként ismert John August (Nagy hal, A halott mennyasszony) első rendezése semmiképp sem nevezhető nagyszabásúnak, már ami a külsőségeket illeti. A szerény büdzséből készült film története azonban nem kevésbé összetett: a színészek itt is több szerepet alakítanak, a különböző valóságban (?) élő karakterek sorsa pedig összefonódik. A három fejezet közül az elsőben Ryan Reynolds egy magánéleti válságba került sztárszínészt alakít, aki kezd ráébredni, hogy a világgal valami nem stimmel. A következő epizódban egy olyan televíziós producert játszik, aki miközben új sorozatán dolgozik, maga is egy reality show szereplője, míg az utolsó felvonásban ugyanőt játékfejlesztőként láthatjuk viszont, amint családjával együtt épp egy erdőből próbál kikeveredni. August hasonló modorban adagolja a rejtélyeket, mint David Lynch, a különbség csupán annyi, hogy itt a fináléra összeáll a kép, és pontosan kiderül, hogy mi az általunk ismert világ eredete és funkciója, sőt az is, ki kreálta. Ennél ambiciózusabb egy film aligha lehetne. (BS)
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr504927770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása