Filmvilág blog

Itt az Anilogue közönségdíjas filmje!

Sajtóközl.

2012. november 25. - filmvilág

November 24-én este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a tizedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait.  A Vanja Andrijevic horvát animációs producerből, Miguel Gallardo spanyol vizuális művészből és Pálfi Szabolcs filmrendezőből álló nemzetközi zsűri a híres, Palme d’Or nyertes francia animációs mester, Jean-François Laguionie gyönyörű és elgondolkodtató Festmény (Le tableau) című alkotásának ítélte az idei Best of Anilogue 2012 fődíjat. A történet főszereplői festményeken ábrázolt figurák. Különös világukban az elkészült alakok uralják azokat a kevésbé szerencséseket, akiket a festő nem színezett ki, vagy még rosszabb esetben félbehagyott. (Előzetes: itt.)

A rövidfilmek versenyében az észt animációs rendező, Chintis Lundgren, a lengyel médiaművész, Bogdan Achimescu és az ismert magyar képregényrajzoló, Fritz Zoltán értékelte a 27 versenyző alkotását, és végül a svájci Lena von Döhren A kismadár és a falevél (The Little Bird and the Leaf) című rajzfilmjének ítélték a Best of Anilogue 2012 fődíjat. A zsűri tagjai egyenként is díjazták a kisfilmeket, s így Chintis Lundgren a francia Marie Vieillevie Testvérek (Sister and Brother) című alkotásának adott különdíjat, Bogdan Achimescu – a bécsi közönséggel együtt - Natalia Mirzoyan orosz rendezőnő Chinti című filmjét találta a legjobbnak, Fritz Zoltán pedig az észt-lett alkotópáros, Kaspar Jancis és Vladimir Leschiov Villa Antropoff című rajzfilmjét értékelte. A diákzsűri szintén ennek a rövidfilmnek adott díjat, míg a budapesti közönség a spanyol Jossie Malis Bendito Machine IV című rövidfilmjét szavazta a legjobbnak. (A teljes film a fenti videóra kattintva megtekinthető.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr494924399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása