Filmvilág blog

Hitchcock szeretné, ha kikapcsolnád a mobilod

+ előzetes

2012. október 16. - Baski Sándor

Hitchcockposter.jpgA moziban, előadás közben telefonálni, sms-ezni, internetezni tömegsportnak számít - már amennyiben a mozik esetében még beszélhetünk tömegekről -, pedig kevés olyan módszer van, amivel jobban el lehetne rontani azon kisebbség szórakozását, aki valóban a filmre kíváncsi, és kibírja másfél óráig a Facebook státusza frissítése nélkül. Egy új közérdekű üzenetben Sir Alfred Hitchcock hívja fel rá a figyelmet, hogy az előadás közben megszólaló telefon nem a legideálisabb formája a suspense-nek. A horror mesterét egy másik Sir, bizonyos Anthony Hopkins személyesíti meg, aki a szimplán csak Hitchcock címre keresztelt film főszerepét játssza.

A blogon korábban már említett HBO-verzióhoz hasonlóan, ez a produkció is a rendezőzseni egyik filmjének, méghozzá a Psychónak a forgatását dokumentálja. Hitchcock feleségét Helen Mirren, míg Janet Leigh-t (a Psycho női főszereplőjét) Scarlett Johansson alakítja. Sacha Gervasi filmjét novemberben mutatják be Amerikában. Az előzetes illetve Hitchcock-Hopkins felhívása a tovább után tekinthető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1004851870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poseidon 2012.10.16. 19:53:27

Hmmm... azt hittem, hogy mára ez már alap a mozibajárók körében!

(mi már a reklámok előtt kikapcsoljuk)

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.10.17. 16:55:34

@The Man Who Laughs: Ez azért más, itt direkt a közönség aktivitásának növelése a cél, mint a Rocky Horror vetítéseken. Más lenne a helyzet egy friss bemutatóval.
süti beállítások módosítása