Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (08.07.)

2012. augusztus 07. - Orosdy Dániel

Az értelem diadala
Christopher Reeve elismert tévédrámája egy tolókocsiba kényszerült lányról, Mary Elizabeth Mastrantonióval.
Vetítik: RTL Klub - 14:15

Közönséges bűnözők
Bryan Singer immár klasszikus bűnügyi kultfilmje Christopher McQuarrie Oscar-díjas forgatókönyve nyomán. Szereplők: Stephen Baldwin, Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Chazz Palminteri, Kevin Pollak, Pete Postlethwaite, Suzy Amis, Giancarlo Esposito, Dan Hedaya. Spacey ugyancsak Oscart kapott legjobb mellékszereplő kategóriában.
Vetítik: TV2 - 21:05

vickycristina.jpg

Vicky Cristina Barcelona
Woody Allen korábbi noir-kitérője (lásd London-trilógia, különösképp a Kasszandra álma) visszakanyarodott a rá olyannyira jellemző szerelmi komédiához, felvillantva nélkülözhetetlen kellékeit: jómódú, kifinomult értelmiségiek, művészet, neurózis, szerelmi bonyodalmak és a város mágikus atmoszférája. Ami ez utóbbit illeti, Gaudí és Miró városának címbéli szerepeltetése nem csak a két amerikai lány katalán kalandjaira utal. A címválasztás Truffaut-t (Két angol lány és a kontinens) idézi: a Vicky Cristina Barcelona igazi szerelmi kalandora és egyetlen nyertese Juan Antonio, Barcelona a festő életében az állandóságot jelképező bizonytalan pont, a féktelenségben utólérhetetlen Maria Helena. A három sztereotip nőtípust (meleg barna, naiv szőke, tüzes fekete) és egy hamisítatlan machót felvonultató Vicky Cristina Barcelona elsősorban férfiaknak való vérbeli nyári szerelmes film. Bár nem visz közelebb a női lélekhez, sem a szerelem természetének megértéséhez, kellemes élvezet. Fájdalmasan szórakoztató darab, és csak annyira hagy mély nyomot bennünk, mint egy hosszúra nyúlt könnyed nyári kaland. (Schreiber András)
Vetítik: Duna - 21:35

Gyilkosság a fejben
Valós eseten alapuló, elismert francia tévéfilm.
Vetítik: m1 - 23:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr324699405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása