Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (04.23.)

Tehenek, kémek

2012. április 23. - Orosdy Dániel

Kémek a Sasfészekben
"Brian G. Hutton II. világháborús akciómozija meghatározó pont, klasszikus a kémfilm történetében. Hála Alistear MacLean remekbeszabott forgatókönyvének, ebben az alkotásban nemcsak az ellenség, de egyetlen ember kivételével, egészen a végszóig a szövetséges oldalon álló kémek sem ismerik küldetésük pontos célját. Smith hadnagynak és hat kémtársának a bajorországi német csapatok főhadiszállására, a szigorúan őrzött Schloss Adlerbe, azaz a hírhedt Sas-kastélyba kell álcázva bejutniuk, hogy kimenekítsék George Carnaby tábornokot, a közelgő D-day egyik kulcsemberét. A misszió sikeres teljesítését a náci egyenruhába bújt szövetséges katonák, a bombabiztos terv, és két, magukat bajor frauleinnak kiadó dekoratív hölgyemény biztosítja. Bár a film A nagy szökés, a Piszkos tizenkettő és a Kelly hősei színészgárdájához képest csak két húzónévvel büszkélkedhet, ők mégis hozzák a tőlük elvárt teljesítményt: Richard Burton a titkos küldetés vezetőjeként precíz stratégának bizonyul, míg Clint Eastwood demonstrálja, hogy nemcsak ponchóban, de katonaruhában is sikerrel bünteti a rosszfiúkat." (SZD)
Vetítik: Film+ - 21:00

Lökött tehenek
A BAFTA-ra jelölt, Sundance-en is jutalmazott Sara Sugarman vígjátéka.
Vetítik: Hálózat - 21:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr824467605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2012.04.23. 09:29:16

Valami félelmetes, hogy az 1965-1970 közötti időszak mennyire termékeny volt a kiváló háborús filmek terén.
A halál ötven órája, A piszkos tizenkettő, Kémek a sasfészekben, Kelly hősei, és még a MASH-t is ide sorolom, bár az teljesen más műfaj. Egytől-egyig időtálló klasszikusok.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.23. 14:17:15

@dutch: Bizony, ez volt a háborús filmek nagy korszaka. :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.23. 14:18:05

Asszem Géczi kolléga írt is egy jó kis cikket ezekről a filmekről Eastwood háborús filmjeinek apropóján!
süti beállítások módosítása