Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (04.11.)

Brooks, Seagal, Márai

2012. április 11. - Orosdy Dániel

múzsa csókja.jpgA múzsa csókja
Albert Brooks szatirikus vígjátéka a rendező és és Sharon Stone főszereplésével. A hollywoodi nagyágyúk közül szellemesen gúnyolódik önmagán többek között James Cameron és Martin Scorsese.
Vetítik: Viasat3 - 10:00

Tisztítótűz

Az egyik legnézhetőbb Steven Seagal-film, bár ez nem jelen túl sokat. A "vicces feka" szerepében Keenan Ivory Wayans.
Vetítik: Film+ - 21:00

Kaland

Romantikus dráma Márai Sándor műve nyomán. Főszereplők: Gerd Böckmann, Marozsán Erika és Csányi Sándor.
Vetítik: Duna - 21:05

Mellbevágó

Szalai Anett dokumentumfilmje saját mellrákjáról.
Vetítik: m1 - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr214382190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2012.04.11. 09:32:09

Na látom itt már nem feledkeztünk meg az öreg Aikidó Pistáról, amúgy itt már elkezded tokásodni, valószínűleg az utolsó nézhetőbb filmje innen már jöt a Hazafi (azt is leadják ma) és a biológus/természetvédő filmjei.

Előtte meg lesz a Gördülő Kung-fu ami Chan egyik klasszikus akcíó-vígjátéka még Hongkongból és ugye tudjuk, hogy minden ázsiai jobb filmeket csinált otthon mint Hollywoodban.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.11. 10:06:10

@The Man Who Laughs: Bevallom, nem keveset gondolkodtam rajta, merjem-e ajánlani ezt a Seagal-filmet. :) Emlékeim szerint nem rossz, de nem is egy Úszó erőd (és már az Úszó erőd se volt egy Die Hard).

dutch 2012.04.11. 14:45:48

@The Man Who Laughs: A Gördülő Kung-fu alapból is jó (aki szereti az ilyen filmeket), de ami igazán nagyot dob rajta, az Benny "The Jet" Urquidez szereplése, kevés ilyen pszichopata fejszerkezet rohangál a világban, nem mellesleg egy harcművész-legenda.

@Orosdy Dániel: Tisztitótűz..én csak egyszer láttam, de szerintem a tegnap este leadott Nico/Halálra jelölve duó bármelyike lenyomja, azokat meg az Úszó Erőd, és a Törvényre Törve, ami szerintem a legjobb Seagal-film.
És igen, magasan ezek felett található meg a Die Hard :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.11. 19:20:40

@dutch: Szóljon mentségemül, hogy a Tisztítótűz sokáig nem fordult elő a tévében, a másik kettő pedig (amiket egyébként már ajánlottam is korábban) kb. napi szinten. :)

dutch 2012.04.11. 21:08:57

@Orosdy Dániel: Jó, jó, nem is kritikának szántam :)
A film+ szerintem kb 40-50 filmes rotációval dolgozik, de még így is többre tartom mint a két nagy kereskedelmit együtt.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.11. 21:25:54

@dutch: Ez tény, a Film+ adott időszakban mindig ugyanazokat ismétli, de többnyire tényleg meglepően jól válogatnak (persze a "csomagban vásárlás" miatt sok gagyi is becsúszik, de még ezek is sokszor érdekesek, pl. nem teljesen mindegy, hogy Don "The Dragon" Wilsont-életművéből csemegéznek-e, vagy Brian Trenchard-Smith filmjei közül, és a Film+-on szerencsére utóbbi a gyakoribb).

dutch 2012.04.12. 08:40:53

@Orosdy Dániel: Így van, és nem tudom hogy egyedül vagyok-e a megfigyelésemmel, de ez a trend az utóbbi 2-3 évben javult fel, előtte szinte csak a legalja ment ott. Most mintha olyan 40-50% lenne a használható filmek aránya, ami egész jó egy ilyen csatornánál.
BT-S fejből nem ment, de egy imdb után már képben vagyok :) Ami nagyon tetszett tőle, az a Szahara, ami meglepően jó tévés feldolgozása volt a klasszikusnak, anno többször is kivettem videón.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.04.12. 12:38:21

@dutch: Ebben is egyetértünk. A Film+ régebbi felhozatalából kb. annyi maradt meg bennem, hogy néhány korrektebb amcsi cucc mellett leadtak jó kis ázsiai filmeket is. Azóta tényleg javult a helyzet, talán több a keretük, jobb az együttműködés a forgalmazókkal, vagy lecseréltek 1-2 szerkesztőt -- ki tudja?
A Szahara szerintem is nagyon korrekt, és a BMX Banditák is elég jól meg van rendezve, pl. a temetőben játszódó részek. Nem rossz direktor ez a Brian. :)
süti beállítások módosítása