Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (03.20.)

Gandhi, Glamour, Gimi

2012. március 20. - Orosdy Dániel

telihold gimi.jpgGandhi
Richard Attenborough többek között Oscarok tömegét is bezsebelő életrajzi drámája Ben Kingsley főszereplésével. További szereplők: Candice Bergen, Edward Fox, John Gielgud, Martin Sheen, Trevor Howard.
Vetítik: Filmmúzeum - 19:40

Anyád lehetnék

Romantikus vígjáték Michelle Pfeifferrel és Paul Ruddal. Rendezte és írta: a műfaj mestere, Amy Heckerling.
Vetítik: m1 - 20:40

Telihold Gimi

Korai Larry Cohen-vígjáték: farkasemberfilm-paródia néhány jó poénnal és Alan Arkin fiacskájával, Adammel (azért pár percre a fater is feltűnik). Sokak szerint ez a téma legjobb feldolgozása, nem a jóval ismertebb és sikeresebb Michael J. Fox-film, Az ifjú farkasember.
Vetítik: Hálózat - 21:00

Michael Collins

Neil Jordan életrajzi filmje az ír szabadságharcosról. Főszereplők: Liam Neeson, Julia Roberts, Aidan Quinn.
Vetítik: Filmmúzeum - 23:00

Glamour

Gödrös Frigyes szemledíjas filmje. A TV2 igazán megérdemelne valami elismerést, amiért ilyen sokat tesz a magyar filmművészet inszomniások körében való népszerűsítéséért.
Vetítik: TV2 - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr964327162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sep · http://prizmafolyoirat.com/ 2012.03.20. 13:04:39

A Telihold Gimi miért korai Larry Cohen? A csávó '81-ben már több mint 20 éve forgatókönyvíróskodott és majd' 10 éve rendezgetett (ez a nyolcadik filmje).

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.03.20. 13:15:31

@sep: Ezt nem én találtam ki, valahol olvastam, hogy a "Q" előtt minden filmje (mármint amit rendezőként jegyez) a korai korszakot erősíti. De akkor majd legközelebb nem korszakolok.
süti beállítások módosítása