Filmvilág blog

Észak-Korea és az álmok mozija

Dokumentum, film

2011. december 20. - filmvilág

kim-jong-il_1979.jpgA Filmvilágban és itt, a blogon többször is szó esett már az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Il film iránti affinitásáról. Olvashattunk arról, miként raboltatott el egy dél-koreai direktort, és bemutattunk egy rövid riportfilmet, amelyet az ország legnagyobb filmstúdiójáról készített egy online tévé. (Ajánlott néznivaló még: Észak-Korea: Egy nap az életből; propagandafilm, magyar felirattal.)  A kedves vezető halálának apropóján most egy másik, talán még izgalmasabb dokumentumfilmet ajánlunk olvasóink figyelmébe: az al-Dzsazíra munkatársai hosszú éveken át puhították az illetékeseket, mire engedélyt kaptak rá, hogy forgathassanak az észak-koreai filmművészeti egyetemen. Láthatjuk amint az ifjú színészjelöltek elmesélik, hogyan kívánják művészetükkel a vezért szolgálni, milyen körülmények között és mit tanulnak, illetve egy forgatás kulisszái mögé is bepillanthatunk. (A film angol nyelvű, a koreai részek angolul vannak feliratozva.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr303477724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diktátorok lélektana -II- Kim Dzsong Il 2011.12.21. 09:21:55

A diktátorok mindig is lenyűgözték a pszichológusokat. Míg egyes pszichológusok megpróbálják megérteni, mi történik a normális, racionális emberekkel, mi veszi rá őket arra, hogy a szörnyeteggé vált vezetők útjára lépjenek, addig másokat inkább a diktá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.12.20. 13:40:34

A "kedves vezért" "kedves nézőnek" olvastam.
süti beállítások módosítása