Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (12.11.)

Akció, thriller

2011. december 11. - Orosdy Dániel

Az utolsó akcióhős
Jó ötletre épülő, összességében igen szórakoztató akcióvígjáték Arnold Schwarzeneggerrel, amely mégis a kilencvenes évek legnagyobb bukásaként vált hírhedté.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

Jerry Maguire - A nagy hátraarc

Cameron Crowe érzelmes (nyálas?) vígjátéka. Tom Cruise igyekszik (hiába), Cuba Gooding borzalmas (csókoltatom a szerepért kapott Oscarját). Renée Zellweger legalább aranyos. Itt. Még.
Vetítik: Viasat3 - 16:30

Feldobott kő

Sára Sándor filmje.
Vetítik: Duna2 - 21:00

Túszjátszma

Korrekt akciófilm Bruce Willis-szel.
Vetítik: RTL Klub - 21:20

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin

Werner Herzog valószínűtlen, de összességében remekül sikerült Abel Ferrara-remake-je - Harvey Keitel helyett Nicolas Cage-dzsel, New York helyett New Orleans-szal, naturalista sokkolás helyett bizarr részletekkel és furcsa humorral.
Vetítik: m1 - 21:30

48 óra

Walter Hill klasszikus akcióvígjátéka Nick Nolte-val és Eddie Murphy-vel.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

48-óra.jpg


A hét nyolcadik napja

Elek Judit filmje, melyért a rendezőnő 2007-ben a legjobb forgatókönyv díját nyerte a Filmszemlén.
Vetítik: m2 - 22:35

Underground
4. rész.
Vetítik: Duna - 23:40

A titkos ablak

Az elsősorban forgatókönyvíróként jeleskedő, de rendezőnek sem utolsó David Koepp (Hetedik érzék) thrillere Stephen King műve nyomán, Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton és Charles S. Dutton főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 00:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr783420831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2011.12.12. 11:05:00

Sosem értettem, hogy miért bukott meg az Utolsó Akcióhős. Annak idején nagyon tetszett, és mostanában megnézve is rendkívül szórakoztatónak tartottam. Az imdb szerint 137 milliót hozott világszerte, ez azért nem olyan rossz, valószínűleg a hatalmas marketingösszeg miatt jött ki negatívban a büdzsé. Ja, és kérjük vissza a "régi" John McTiernant :)

A 48 óra viszont kellemes meglepetés volt, eredeti szinkronnal adták le.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.12. 12:21:38

@dutch: Az utolsó akcióhős szép példa arra, mennyire nem igaz a közkeletű elképzelés, mely szerint a (relatíve) nagyot bukó film egyben rossz is. Egyébként a Wikipedián olvasható pár infó a bukás okairól, pl.

Universal moved Jurassic Park to June 11, 1993 well after Sony had decided on a June 18 release date for Last Action Hero.

The film was capsized by a wave of negative publicity after a rough cut of it was shown to a preview audience on May Day. Sony then destroyed the test cards and the word-of-mouth proved to be catastrophic for the film.

The shooting and editing schedule were so demanding and so close to the June 18 release date that after the movie's disaster, a source close to the film said that they "shouldn't have had Siskel and Ebert telling us the movie is 10 minutes too long".

Last Action Hero was the first film to be released using SDDS (Sony Dynamic Digital Sound), but only a few theaters were set up for the new format, and many of those experienced technical problems with the new system. Insiders at Paramount reportedly referred to SDDS as "Still Doesn't Do Shit".

dutch 2011.12.12. 15:17:08

@Orosdy Dániel: Igen, a másik jó példa a Waterworld. Nekem kifejezetten tetszett akkoriban, bár mostanában felnőtt fejjel még nem néztem meg.

Úgy tudom, az Utolsó akcióhősnél külön 500 ezer dollárba került, hogy ráfirkantották a film címét egy rakéta oldalára, amit a NASA 1993 májusában lőtt ki az űrbe (nem a film miatt, amúgy is kilőtték volna :)
Ez teljesen felesleges, a fent említett SDDS malőr pedig pech, de talán látható lett volna előre.

Kíváncsi vagyok milyen lehetett az eredeti tesztvetített anyag, amit mindenki ekézett.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.13. 08:41:56

@dutch: Igen, a Waterworld se olyan rossz, mint a híre. Ahogy egyébként A mennyország kapuja sem. De a jelek szerint minden csak idő kérdése: a Cleopatra kinyírta Mankiewicz karrierjét, ma mégis sokan klasszikusként emlegetik.
süti beállítások módosítása