Filmvilág blog

Rocktérítő a Műcsarnokban

Bizottság-filmklub

2011. november 15. - filmvilág

Folytatódik a Műcsarnok Bizottság-kiállításához kapcsolódó filmvetítés sorozata!

rokktérítôplakát.jpg2011. november 15. (kedd) 18 óra

Rocktérítő (r.: Xantus János, 1988, 90 perc, színes)

Főszereplők: Pajor Tamás, Pauer Henrik, Urbán Mariann, Bolyki László, Gémes József Dixi
A zene a Neurotic, Víg Mihály, Másik János és Dénes József szerzeménye.

A kultikus dokumentum-játékfilmben Pajor Tamás, az undergroundbálvány, a Neurotic zenésze miután maga mögött hagyja eddigi bűnös életét, szakít az alkohollal és a droggal, megtér, gitárját pedig az Úr szolgálatába állítja, visszaidézi önpusztító életének botrányait és sikereit. A két álombetétből, amelyek rajongóinak és nemzedékének közérzetét elevenítik meg, a Tetszhalott Bertiről szól, aki betegesen örömét leli a vesztésben, a Delphine csodálatos átváltozása pedig arról, hogy milyen könnyen teljesülhetnek a vágyak.

 Vendég: Xantus János rendező


Bestia bestia látlak” - Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó filmklub (2011. szeptember 6.- december 13.)

A 70-es, 80-as évek közérzetéről ad gazdag és tanulságos körképet ez a filmválogatás, amelyben 1969-től 1993-ig készült kísérleti és dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek, kultfilmek és elfeledett művek szerepelnek, a Diorissimótól azÁlombrigádig, az Extázis 7-től 10-ig című beatfilmtől a Rocktérítőig. Itt-ott megjelenik a Bizottság is, feltűnnek arcok, elő-előbukkannak az underground jól ismert figurái, a két évtized pop- és szubkultúrájának ikonjai, de a filmekben kibontakozó társadalmi körképben a hétköznapok jellegzetes alakjai és problémái is főszerephez jutnak.

A filmklub vetítéseire bérlet váltható (6000 Forint), mellyel a vetítés előtt a Bizottság kiállítás is ingyenesen megtekinthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr253383711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása