Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (11.09.)

2011. november 09. - Orosdy Dániel

Riddick - A sötétség krónikája
Sci-fi a Pitch Black főszereplőjéről.
Vetítik: Viasat3 - 21:15

Miss Austen bánata

A BBC tévéfilmje Jane Austen írásai nyomán.
Vetítik: Duna - 21:30

Egy erkölcstelen mese
Neil LaBute gonosz szatírája Nastassja Kinski, Jason Patric, Catherine Keener, Aaron Eckhart és Ben Stiller főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 01:35

erkölcstelen mese.JPG

Hegylakó
Russell Mulcahy kalandos fantasy-ja Christopher Lambert és Sean Connery főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 22:50

Apám bűnei

A többek között Oscarra, Emmy-re és Arany Oroszlánra jelölt Robert Dornhelm tévédrámája Tom Sizemore, Richard Jenkins és Ving Rhames főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr853364923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2011.11.09. 09:43:43

A Hegylakóból Kurgant / Clancy Brownt kell kiemelni, aki az egyik legszórakoztatóbb főgonosz, akit valaha láttam. Megtestesíti a legsötétebb sztereotípiákat és a nyolcvanas évekbeli republikánus konzik gerincvelőt rázó félelmeit. Az összerakható pallosával egy ilyen előzmények nélküli destruktőr, mint amilyen a Kobra motorosai vagy a Bosszúvágy punkjai.

Tatár, de lehetne akár szovjet is az arany hordából, az orosz sztyeppékről, egy ordenáré állat, vadkan, ziherejsztűkkel a nyakában, leharapja egy gyík fejét.

Egyszer találkoztam egy hasonló figurával, de ő csipszet tarhált a Wigmamnál.

Leginkább miatta érdemes megnézni a szociáldarwinizmus kultfilmjét. Meg persze a bravúros vágások és átúszó képek (a legjobb a hosszú hajú Connor – Mona Lisa) miatt, amihez hasonló váltásokra leginkább Christopher Lambert képes a megszállott kacagásból mélyen szembe nézéssel.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.11.09. 15:53:33

@Csunderlik Peti: Olyan rég láttam a Hegylakót, hogy már a főgonoszra sem emlékszem, de kedvem támadt újranézni. Kösz.

Ha már erre jártál, spammeljük be nyugodtan a te tévéajánlódat is. Alapos munka :)

csucsuka.blog.hu/2011/11/07/heti_musorajanlo_november_7_13

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.11.09. 17:04:51

@[bs]: Legyek jófej, és ezt ne tekintsem megcsalásnak...?

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.11.09. 22:10:16

@Orosdy Dániel: Kedves Dani, a te munkád természetesen felbecsülhetetlen értékkel bír a számunkra, ez nem is kérdés! Tényleg, mi a kérdés? :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.11.09. 22:41:43

@[bs]: Hát hogy miért kacsintgattál félre?... Mit tud az a heti tévéajánló, amit az én hét darab napi tévéajánlóm nem?! Nagyobb a sorköz, szebb a betűméret, csábítóbb a jelzős szerkezet...?

Anyukám is megmondta, minden szerkesztő egyforma.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2011.11.10. 13:33:45

@[bs]: Megtisztelő. Outsider vagyok, mint Németh László a történetpolitikai gondolkodásban. Hétről-hétre építgetem a kis filmes terepasztalom, sövénylabirintus-makettem.

@Orosdy Dániel: Ez biztos olyan, minthogy az Új versek is külön-külön már mind megjelentek, de együtt ütöttek. Egybe kell szedni a napi ajánlókat. (Épp ma gondolkoztam, ha én kötetet írnék, azt a címet adnám, hogy Szupershopkártya.)

Kurgan hatalmas. Felfoghatatlan, hogy ez a vadember miért nem futott be karriert. Tényleg csak arra gondolhatok, hogy a (bé)filmes gonosz fogalma értelmeződhetett át a kilencvenes évekre, a sztereotip punkok/motorosok helyett visszajöttek az öltönyösök, és ezzel megszűnt ez a nyelvöltögető, nemi erőszakoló helyi érték.
süti beállítások módosítása