Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (11.04.)

Karibtól pirkadatig

2011. november 04. - Orosdy Dániel

beverly hillidili.jpgA Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka
Gore Verbinski zajos sikerű filmsorozatának első része.
Vetítik: Cool - 20:25

A függetlenség napja

Blockbuster a hazafias fajtából. Roland Emmerich akció-sci-fijében sztárok válogatott csapata porolja el a megszálló alienek gatyáját.
Vetítik: Film+ - 21:00

Beverly Hill-dili

A Wayne világát is jegyző Penelope Spheeris vígjátéka remek B-kategóriás komikusokkal. Meg Gábor Zsazsával, aki csak eggyel és önmagával osztható.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

A szerencse foglyai

Mark Rydell noirba hajló bűnügyi filmje Kim Basinger, Kelsey Grammer, Forest Whitaker, Danny DeVito és Tim Roth főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:30

Alkonyattól pirkadatig

Robert Rodgriguez és Quentin Tarantino (ezúttal „csak” mint forgatókönyvíró és társ-főszereplő) tulajdonképpen már jó tíz évvel a közös Grindhouse projekt előtt felelevenítették az általuk hőn tisztelt éjféli vetítések hangulatát, hiszen az Alkonyattól pirkadatig vérbeli „two in one” grindhouse mozi. A film első fele thriller-elemekkel vegyített krimi egy bankrabló testvérpár meneküléséről, míg a második rész már leginkább vámpírokkal tarkított – de háborús- és western kikacsintásoktól sem mentes – horror-vígjáték. Amelyben, ha kicsit másképp is, de megjelenik valamennyi kötelező és közhelyes vámpír-motívum a szívbe döfött karótól a szenteltvízen át egészen az éltető/pusztító napfényig. Mint vámpírfilm, tehát semmi különös, inkább csak iróniával és vérrel is bőven átitatott tisztelgés a zsáner klasszikusai előtt, ám a hangvétel, a műfaji átmenetek, valamint a filmközépi erős váltás okán mégis finoman szólva is atipikus alkotás. (KCS)
Vetítik: Viasat3 - 22:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr663352035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása