Filmvilág blog

Újabb klipek, előzetesek Cannes-ból

Túlkínálat

2011. május 11. - Baski Sándor

Ma kezdődik hivatalosan a világ első számú filmfesztiválja, ennek apropóján következzék néhány újabb előzetes és filmrészlet az idei kínálathoz kapcsolódva.

Paolo Sorrentino (A szerelem következményei, Il divo) első angol nyelvű filmjéről eddig annyit tudtunk, hogy a kiégett rocksztárt alakító, bizarr frizurájú Sean Penn, apja egykori kínzója, egy Amerikában bujkáló náci háborús bűnös után kutakodik. Az alábbi rövid részlet alapján, amelyben a színész Frances McDormanddel beszélget, akár vígjáték is lehetne a film. 


 

A kétszeres Arany Pálmás Dardenne-fivérek nélkül gyakorlatilag nem is rendezik meg a Fesztivált, új filmjük (Le gamin au vélo) természetesen ezúttal is bekerült a programba. Maradtak a szokásos formulánál: a főszereplő egy 12 éves fiú, akit apja magára hagyott egy gyermekotthonban. Miközben megpróbálja megtalálni őt, összebarátkozik egy idősebb nővel. Az előzetes után két filmrészlet is látható. 




 


Az olasz színész-rendező Nanni Moretti a Habemus Papamban egy olyan pápáról készített filmet, aki beiktatása után jön rá, hogy mégsem kéri a tisztséget. A Vatikán egy pszichiáter segítségével próbálja jobb belátásra téríteni a depressziós egyházatyát. Moretti szerint a film témája ugyan drámai, de a hangvétele könnyed(ebb). A pápát Michel Piccoli alakítja, a pszichiátert maga a rendező. Előzetes:



 


Aki Kaurismäki új filmjének főszereplője egy egykoron bohém életet élő író, aki Le Havre városába száműzte magát, ahol cipőpucolásból tartja el magát és feleségét. Itt találkozik egy Afrikából menekült kisfiúval, akit a rendőrség is keres. Jelenet a filmből:



Nuri Bilge Ceylan (Messze, Három majom) 150 perces Once Upon a Time in Anatolia című filmjéről egyelőre nem sokat tudni, és a trailerből sem derül ki sok. Lírai lesz, az biztos.



Az Un Certain Regard szekciót Gus Van Sant Restless című filmje nyitja, amely két különc tinédzser (Mia Wasikowska, Henry Hopper) szerelméről szól. Giccsveszély! Már az előzetesben is:



 


Ugyanebben a szekcióban látható Bruno Dumont Hors Satan című filmje, amelyből egy két perces részletet lehet megtekinteni. Ismerve a rendező stílusát, valószínűleg ez a film legakciódúsabb jelenete: 


 


A nálunk is bemutatott Semmit magamról rendezője, Urszula Antoniak a Rendezők Kéthete elnevezésű programban szerepel Code Blue című filmjével. A történet szerint egy középkorú ápolónő viszonyt kezd a szomszédos épületben élő férfival. A remekbeszabott előzetes:


 
További előzetesek, filmrészletek:
- Refn: Drive (részlet)
- Almodovar: La piel que habito
- Na Hong-jin: The Yellow Sea
- Auraeus Solito: Busong
- Julia Leigh: Sleeping Beauty
- Lars von Trier: Melancholia 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr322895591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása