Filmvilág blog

Európai fesztiválfilmek Budapesten

EuroCine27 (x)

2011. május 10. - filmvilág

Első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon Európa tradicionális
filmszemléje az EuroCine 27. Az Európai Bizottság által koordinált rendezvény hazai megrendezésének uniós elnökségünk adott apropót, így az ezen félév által kiemelten kezelt témák filmes feldolgozásaiból is merít a szemle filmfelhozatala. Európa 2004-ben ünnepelte 10 új tagállam csatlakozását, mellyel egy időben az EuroCine 25 is útjára indult, azzal a céllal, hogy az európai kreatív filmgyártás kiemelt figyelmet kaphasson. Ma, hét évvel később és két újabb tagországgal bővülve, az EuroCine 27 egy kihagyhatatlan eseménnyé vált, amelyre idén Magyarországra érkezik Európa minden szegletéből egy-egy filmkülönlegesség.

Az április 14. és május 13. között három magyar nagyvárosban, valamint öt európai
fővárosban zajló EuroCine27 filmfesztivál Szeged és Pécs után Budapesten mutatja
be az uniós mustrára beválogatott filmeket.  Olyan alkotásokat tekinthetnek meg a Corvin Moziba látogatók, mint az Autumn Ball című film, melynek észt rendezője „Horizons” díjat nyert a Velencei Filmfesztiválon, majd a 7. Marrakech fesztiválon Aranycsillag díjban részesült; Bogdán Árpád Boldog új élet című alkotását, amely 2008-ban Berlinben elismerő oklevelet kapott, a Magyar Filmszemlén pedig a legjobb elsőfilmnek járó díjat nyerte el.
Mindenkit várnak szeretettel a szervezők a vetítéseken május 12-13-án! A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal lesznek láthatók.

Program a tovább után. Bővebb információ: www.eurocine27.hu



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr472893378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása