Filmvilág blog

Morgan Spurlock és a product placement

Meta-doksi

2011. március 19. - Baski Sándor

Tegyük fel, hogy írok egy posztot a Filmvilág blogjára, amely arról szól, hogy írok egy posztot a Filmvilág blogjára. Már a bejegyzés második mondatában nyilvánvalóvá teszem, hogy ez a poszt, az a poszt. A harmadik mondatban, egy kettőspont után, felteszem a kérdést: mi ennek az értelme?

Új dokumentumfilmjében (The Greatest Movie Ever Sold) valami hasonló játékot játszik Morgan Spurlock, aki a Super Size Me és a Hol az ördögben van Oszama bin Laden? után ismét saját magát teszi meg főszereplőnek. Ezúttal annak jár utána, hogy miként működik a filmes termékelhelyezés (product placement), hogyan lehet eladni egy mozgóképes produkciót, és teszi mindezt úgy, hogy az egész folyamatot az éppen készülő filmen demonstrálja, azaz megpróbálja minél több reklámmal telezsúfolni, sőt a teljes büdzsét ebből a forrásból biztosítani. Hogy elég-e ez a kétségkívül ravasz ötlet 90 percre, és megtudunk-e bármi újat a product placementről, kiderül, ha eljut hozzánk is a film. Előzetes a tovább után.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr272752398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása