Filmvilág blog

Futnak még: 2011 bemutatói

Újabb 20 cím

2011. január 28. - filmvilág

A részletesebb prezentációk után (lásd:1. és 2. rész) következzen, a teljesség igénye nélkül, még 20 film beharangozója, címszavakban. A hiányzókat nyugodtan lehet kommentben reklamálni.

Love - Michael Haneke az öregedésről és a betegségről készít (nyilván) letaglózó filmet, Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant és Emmanuelle Riva főszereplésével.

The Descendants - Alexander Payne (Kerülőutak) filmjében George Clooney, két lánya közreműködésével, megpróbálja megtalálni néhai felesége szeretőjét Hawaii szigetén.

DAU – A Titanicon pár éve fődíjat nyert orosz botrányfilm, a Négy rendezője Ilja Krzanovszkij a már 13 évesen egyetemre járó, Nobel-díjas Lev D. Landau fizikusról készít portrét.

Üvöltő szelek – A legfelkapottabb kortárs brit rendezőnő, Andrea Arnold (Red Road, Akvárium) Emily Bronte klasszikusát gondolja újra Kaya Scodelario (Skins) és egy amatőr fekete színész főszereplésével.   

Le Havre – Az elmúlt évtizedben mindössze két filmet (A múlt nélküli ember, Külvárosi fények) készítő Aki Kaurismäki ezúttal egy cipőpucolót választott hőséül, aki megpróbál egy menekülten segíteni.

The Future
– Miranda July, a pár évvel ezelőtti Titanic-on közönségdíjat kapó Te meg én és minden ismerősünk rendezőjének új, hasonlóan egyéni hangú filmje. Az idei Sundance-en mutatták be, jó kritikákat kapott.

The Woman in the Fifth – A Szerelmem nyarának rendezője, Pawel Pawlikowski Párizsban játszódó természetfeletti thrillert készít. Ethan Hawke egy éjjeliőrként dolgozó írót alakít, Kristin Scott Thomas egy magyar özvegyet.

Live With It – A kiváló The Wackness rendezője (itt emlékezett meg róla Géczi Zoltán kollégánk) keserédes dramedy-t forgatott egy 25 éves rákbetegről Joseph Gordon-Levitt
fő-, és Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Seth Rogen mellékszereplésével.

Miracle - Hirokazu Koreeda filmjében az újonnan épült gyorsvasút-vonalnak hála két különélő testvér egyesítheti a családot. Túl egyszerű? Az Anyátlanok is az volt…

Drive – A dán film fenegyereke, Nicolas Winding Refn az angliai bemutatkozás (Bronson) után Amerikában is tiszteletét teszi. Ryan Gosling egy menekülő bankrabló-kaszkadőrt alakít, Carey Mulligan egy ex-sittes barátnőjét. Feltűnik még Ron Perlman és a Breaking Bad kémiatanára, Bryan Cranston.

The Assassin – Idén nem csak Wong Kar-wai próbálja ki magát egy populárisabb műfajban, de neves tajvani kollégája, Hou Hsiao-Hsien is. Történet egy női bérgyilkosról, aki képes átalakulni más teremtményekké. Szereplők: Shu Qi,Takeshi Kaneshiro, Chang Chen, Tadanobu Asano.

In the Qing Dynasty - Idén nem csak Wong Kar-wai és Hou Hsiao-Hsien próbálják ki magukat egy populárisabb műfajban, de neves kínai kollégájuk, Jia Zhangke is. (Könnyen lehet, hogy ez a film csak 2012-re lesz kész.)

Source Code – Ifjú Bowie, azaz Duncan Jones erősen nyitott a Holddal, a folytatásban derül majd ki, hogy valóban olyan tehetséges-e. Új filmje vonaton játszódó időutazásos akció-sci-fi Jake Gyllenhaal főszereplésével.

Now - Andrew Niccol a Gattaca után ismét sci-fi-t készített. Ebben a világban sikerült megállítani az öregedést, de csak a gazdagok engedhetik meg maguknak az eljárást. Szereplők: Justin Timberlake,Olivia Wilde, Cillian Murphy, Cillian Murphy.

Extraterrestre - Nacho Vigalondo, a spanyol Időbűnök rendezője a földönkívüli inváziós filmek szokásos sztoriját némi romantikával és humorral ötvözi.

Paul - Greg Mottola (Adventureland) is sci-fi-vígjátékot készít két jeles brit komikus, Simon Pegg és Nick Frost főszereplésével, akik találkoznak egy katonai bázisról megszökő űrlénnyel. Magyar bemutató: április 21. [előzetes]

Thor – Kenneth Branagh ezúttal Shakespeare helyett képregényt adaptált, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Sir Anthony Hopkins, Kat Dennings és Stellan Skarsgard főszereplésével. Előzetes. Magyar bemutató: április 28. [előzetes]

Hanna - Joe Wright is messzire távolodott el a Vágy és vezeklés vagy a Büszkeség és balítéletet világától: új filmjében egy 14 éves bérgyilkoslány (Saoirse Ronan) ámokfutását követhetjük.

Red State – Kevin Smith is stílust váltott, új filmje igazi horror, amely a politikai (és vallási) korrektség mellőzése (illetve a tervezett magánforgalmazás bejelentése) miatt nagy feltűnést keltett az idei Sundance-fesztiválon.

Contagion - Steven Soderbergh thrillerében egy vírusjárványt kell megfékezniük a Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet és Marion Cotillard által alakított szereplőknek. A nagy kérdés, hogy hozzá tud-e tenni bármit is az eléggé elkoptatott műfajhoz a rendező?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr422618564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - ÖREGASSZONY ÉS A KASZÁS 2011.02.08. 09:42:43

Bálint Endre  |  A földöntúli gyász színe megnevezhetetlenHAGYMALEVELEKKedves Öcsém, nékem szerelmes atyámfia,sajnálom, hogy íly szomorú levelet kelle írnom, de napok olta másra sem tudok gondolni, mint Ilka sógorasszonyom halálára. Elmémet ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.01.28. 16:46:48

amiket meg varok, az a Kill the Irishman, London Boulevard, Immortals, meg a Margin Call

droidkiller 2011.01.28. 18:38:25

@mrscottpilgrim: ezekről most hallok először :)

amit én várok: Fighter, Rango, Sucker Punch, Tintin, The Rum Diary, The Goon

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.01.29. 02:27:30

@droidkiller: Fighter az elvileg tavalyi :)
The Goon nekem is varos, csak nem tudom, elkeszul-e idenre, tobbi annyira nem

Kill the Irishman maffiafilm igen jo szereplogardaval, es egesz jo sztorival, London Boulevardot a Tegla iroja irta es rendezi is, illetve Farrell foszereplo (akivel az utobbi idokben barmit megneznek), eleg erdekesnek tunik, az Immortals az Tarsem Singh uj (jatekadaptacio) filmje, ami nagyjabol a Titanok harcara emlekeztet, de azzal ellentetben remelhetoleg jo is lesz :) Margin Call meg tozsdes film Kevin Spacey-vel a foszerepben, kivancsi leszek ra :)

amugy ezevben a Hannat varom a legjobban, foleg, hogy a The Chemical Brothers felel a filmzeneert, es az elozetesben hallottak alapjan hihetetlen jo lesz, meg a film is

droidkiller 2011.01.29. 03:02:36

@mrscottpilgrim: ebből az india csávó filmje érdekel legjobban, nekem tetszett a Sejt... :)
a tőzsdefilmre valahogy nem tudok ráizgulni, nem az én világom, de a többi jól hangzik.

manuva 2011.01.29. 12:34:11

Refn-nek volt már amerikai filmje, a Fear X.
Cillian Murphy-t direkt írtad kétszer? Kettős szerepben?:)
süti beállítások módosítása