Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Zacskós kiszerelésben is

2011. január 10. - Orosdy Dániel

HÉTFŐ

Halott férfi nem hord zakót

A kiváló vígjátékokat jegyző Steve Martin--Carl Reiner színész-rendező páros több szempontból is bravúros noir-paródiája, amely 40-es években készült klasszikusok jeleneteinek felhasználásával közel tökéletes illúziót teremtve hozza össze a vásznon Martint, Rachel Wardot és a rendezőt Hollywood aranykorának legnagyobb csillagaival.
Vetítik: TV2 - 12:10

Malaccal teljes

Kovács Kristóf dokumentumfilmje.
Vetítik: Duna - 14:30

Keresd a nőt!

A Farrelly-testvérek nagysikerű komédiája. Sőt, még díjnyertes is!
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00


KEDD

Tranzit a mindenhatóhoz

Albert Brooks, a jeles komikus-író-rendező romantikus vígjátéka a túlvilági életről Meryl Streeppel.
Vetítik: Viasat3 - 11:45

Bűnös város

Díjnyertes független film ismert olasz-amerikai színészekkel (Danny Aiello, Tony Danza, Vincent Spano, Abe Vigoda, Jennifer Esposito).
Vetítik: Hálózat - 18:30

Németh László: Szörnyeteg

Hintsch György tévéfilmje.
Vetítik: Duna - 20:40

Egy amerikai Párizsban

Vincente Minnelli Oscar-díjas musicalje Gene Kelly-vel.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Kelj fel komám, ne aludjál!

Jancsó Miklós Kapa–Pepe-sorozatának negyedik része.
Vetítik: TV2 - 01:20

SZERDA

Bunyó háromkor

Az egykori Spielberg-protezsált Phil Joanou (Dermesztő szenvedélyek, A pokol konyhája, U2: Rattle and Hum) rendhagyó gimifilmje: sajátos variáció a Délidő alapötletére.
Vetítik: TV2 - 12:15


Marianna Ucría

Roberto Faenza filmje.
Vetítik: Duna - 22:55

CSÜTÖRTÖK

Csak semmi kényszer!

Alan Alda vígjátéka Michael Caine, Michelle Pfeiffer, Bob Hoskins és a rendező főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 12:00

Ördöngösök

Henri-Georges Clouzot klasszikus thriller-remeke Pierre Boileau és Thomas Narcejac (Szédülés, Szemek arc nélkül) műve alapján Simone Signoret, Véra Clouzot, Paul Meurisse, Charles Vanel és Michel Serrault főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:35

40 éves szűz

Judd Apatow vígjátéka Steve Carell-lel, Leslie Mann-nel, Catherine Keenerrel, Elizabeth Banks-szel, Paul Rudd-dal és Seth Rogennel. A címe ellenére nem gagyi és elég vicces.
Vetítik: TV2 - 00:15

PÉNTEK

Lázadás a Bountyn

Lewis Milestone kalandfilmje Marlon Brando, Trevor Howard, Richard Harris és Hugh Griffith főszereplésével. Mai viszonylagos elismertsége ellenére saját korának legnagyobb botrányfilmje és bukása volt a Kleopátra mellett.
Vetítik: Duna - 19:15

Pénzt vagy életet!

Richard Lester akciófilmje a tengeri medve szerepében duplázó Richard Harris, valamint Omar Sharif, Anthony Hopkins, Ian Holm és David Hemmings főszereplésével.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Mátrix

Jesus Christ Pose, harcművészetek és számítógép. No és persze a Zélet Értelme könnyen-gyorsan, instant formában, most már zacskós kiszerelésben is (batteries not included).
Vetítik: Viasat3 - 21:30


A Millió Dolláros Hotel

Wim Wenders filmje Bono írása alapján. Szereplők: Mel Gibson, Jeremy Davies, Milla Jovovich, Peter Stormare, Jimmy Smits, Amanda Plummer, Julian Sands, Tim Roth.
Vetítik: Duna - 00:15

SZOMBAT

Az élet muzsikája - Kálmán Imre

Palásthy György életrajzi filmje a magyar operett királyáról.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Őfelsége pincére voltam

Jiri Menzel emlékezetes mozija Bohumil Hrabal regénye alapján.
Vetítik: m2 - 21:45

Alpha Dog

Nick Cassavetes megtörtént eseten alapuló, felkavaró drámája Emile Hirsch, Justin Timberlake, Bruce Willis és Sharon Stone főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 22:10

Szégyenfolt

Robert Benton drámája Philip Roth regénye alapján, Anthony Hopkins főszereplésével.
Vetítik: Duna - 22:25

Modern Rómeó

Dokumentumfilm egy roma fiú és egy magyar lány szerelméről.
Vetítik: Duna - 02:50

VASÁRNAP

Családi ügy

Sajátos bűnügyi vígjáték Sidney Lumettől egy bűnöző család három generációjáról Sean Connery, Dustin Hoffman és Matthew Broderick főszereplésével. (Connery virgonc kis fickó lehetett, nagyjából 6 éves korában nemzette Hoffmannt.)
Vetítik: Film+ - 17:10

Szoknyás zsaru

Kiváló romantikus vígjáték a műfaj egyik mesterétől, Philippe de Broca-tól. Főszereplők: a folytatásban (Ellopták a Jupiter fenekét) ugyancsak feltűnő Annie Girardot és Philippe Noiret.
Vetítik: Duna - 21:00


Másnap reggel

Mr. Lumet is dupláz, méghozzá egy másik 80-as évekbeli filmmel: thrillernek álcázott dráma a szerepért Oscarra jelölt Jane Fonda, valamint Jeff Bridges és Raul Julia főszereplésével.
Vetítik: Filmmúzeum - 22:00

Kellemetlen igazság

Oscar-díjas dokumentumfilm Al Gore-tól.
Vetítik: TV2 - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr662559167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stalker01 2011.01.10. 15:12:16

Én azért ennyi gagyi mellett említést tennék Kieslowski Tízparancsolatáról. Kedd hajnalonként vetítik az m2-n. Ezen a 7en már a 2. epizód lesz, és szerintem jelentősebb alkotás mint a 40éves szűz.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.01.10. 15:29:44

@stalker01: Menzel, Lumet, Minnelli, Jancsó, Wenders, Benton és Lester mint "gagyi", a többiekről nem is beszélve... Köszönjük az értékes kommentet, kedves sznob01, gyere gyakrabban.

Ami a Tízparancsolatot illeti, elkerülte a figyelmem, hogy adja a tévé, de ezúton ajánlom magam is minden Kedves Olvasónak. Akárcsak a 40 éves szüzet.

stalker01 2011.01.10. 16:59:08

ok,a "gagyi" valóban nem ideillő jelző volt, de az emlitett rendezők egy részének bizony nem ezek a filmek a legmaradandóbb alkotásai. Lehet h sznob vagyok, de amíg a magyar fiatalok 90%-ának fogalma sincs h pl. mi az a "Szegénylegények" (kedd 00.50 filmmúzeum), adíg én inkább az értékközvetítés pártján állok, mimt a "40éves szűz"-én.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.01.10. 17:22:45

@stalker01: Ha simán csak jelzed, hogy kimaradt Kieslowski az ajánlóból, mindketten jobban járunk. Ami az értékközvetítést illeti, ezt én is komolyan veszem (pl. már többször ajánlottam a Szegénylegényeket), csak éppen szerintem a szórakoztatás is értéknek minősül, ezért belefér az ajánlóba akár a 40 éves szűz is (ami a maga nemében kifejezetten színvonalas munka, szemben 1000 másik vígjátékkal, amit nem ajánlok és nem is fogok ajánlani). A tévék műsorát nem én állítom össze, viszont a fenti szelekcióért vállalom a felelősséget, ergo ha be is csúszott 1-2 "gagyi", az sem volt véletlen (előfordult már, hogy nem volt mit ajánlani, akkor nem is erőltettem a dolgot). Szerencsére egyetlen vígjáték sem "szorít ki" egy ún. művészfilmet az ajánlóból, a neten nincs efféle korlát. A szelektálásnak is megvan a maga logikája, csak éppen a jelek szerint senki sem olvasta el, amit erről írtam:

filmvilag.blog.hu/2010/06/23/hasznalati_utasitas_16

A blog szerkesztőjét kérdezem: Sanyi, nem lehet ezt a kis szösszenetet berakni valami állandó linkre, pl. a jobb oldali sávba?

RoFä 2011.01.12. 13:59:33

Nos a magam neveben annyit tudok hozzatenni, kedves stalker, hogy

"But there's something about Mary...that you don't know."

Ennyi.

stalker01 2011.01.14. 11:33:16

@RoFä: there's nothing that i'd not know about mary, because I have seen the movie. És még a The 40 Year Old Virgin-t is. Bármily meglepő. :)
süti beállítások módosítása