Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Időzített sakál

2010. november 22. - Orosdy Dániel

HÉTFŐ

Időzített bombák

Kocsis Tibor dokumentumfilmje a Tiszát fenyegető veszélyekről.
Vetítik: m1 - 15:55

Védd magad!

A Maestro, Sidney Lumet szatirikus tárgyalótermi filmje Vin Diesel meggyőző alakításával.
Vetítik: Hálózat - 21:00


KEDD

Gázláng

A Filmmúzeum Hitchcock-sorozata a Mester egyik legjobb olyan filmjével folytatódik, amit nem ő rendezett. George Cukor klasszikusának főszereplői Charles Boyer, Ingrid Bergman, Joseph Cotten és Angela Lansbury.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Halálos szenvedély

Michael Winterbottom filmje.
Vetítik: Viasat3 - 21:30

SZERDA

Vagány nők klubja

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Callie Khouri (Thelma és Louise) vígjátéka Sandra Bullock, Ashley Judd, Ellen Burstyn és James Garner főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 11:55

Pajzs a résen

Michael Moore első és máig egyetlen fikciós játékfilmje (ha a "kreatív dokumentumfilmeket" nem tekintjük annak). Nézhető szatíra az USA és Kanada háborújáról John Candy-vel, Alan Aldával, Rhea Perlmannel, Kevin Pollakkal és Rip Tornnal.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Májusi zápor

Esztergályos Károly tévéfilmje Kaffka Margit írása alapján.
Vetítik: m2 - 21:25

CSÜTÖRTÖK

Sellők

Richard Benjamin filmje Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder és Christina Ricci főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 10:55


Durr, durr és csók

A kilencvenes évek legjobb akciófilmjeiért felelős forgatókönyvíró, Shane Black stílusos rendezői bemutatkozása. Főszereplők: Robert Downey Jr. és Val Kilmer.
Vetítik: RTL Klub - 21:20

PÉNTEK

Cogburn, a békebíró

A Coenek éppen annak a filmnek (True Grit, azaz magyar címén A félszemű) tervezik a remake-jét, aminek ez a mozi a hivatalos folytatása. A főszereplő ismét John Wayne, aki az első részben nyújtott alakításáért Oscarral ismertek el.
Vetítik: Viasat3 - 11:00

Trükkös halál 2.

Az ausztrál Hitchcock-tanítvány, Richard Franklin szórakoztató folytatása a Robert Mandel jegyezte Trükkös halálhoz, azonos főszereplőkkel.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Tüske a köröm alatt

Sára Sándor filmdrámája Csoóri Sándor forgatókönyve alapján, Cserhalmi György és Ráckevei Anna főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:27

Rosszemberek

Szomjas György második easternje a Talpuk alatt fütyül a szél után. Írta: Dobai Péter.
Vetítik: m1 - 21:35

Csak Ön után!

Pierre Salvadori vígjátéka Daniel Auteuil-jel.
Vetítik: m2 - 22:05

A szajha és a bálna

Luis Puenzo filmdrámája.
Vetítik: Duna - 00:15

SZOMBAT

Egy szívesség, egy óra és egy nagyon nagy hal

Kellemesen bizarr fekete komédia Marcel Aymé műve nyomán, Bob Hoskins, Jeff Goldblum, Natasha Richardson, Michel Blanc és Jean-Pierre Cassel főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 13:20


Csereüvegek

Jan Svěrák drámája édesapja, Zdeněk Svěrák forgatókönyvéből és főszereplésével.
Vetítik: Duna - 20:00

Harley Davidson és Marlboro Man

Avagy a lefelé vezető út kezdete: Mickey Rourke utolsó jegyzett főszerepeinek egyike a "nagy visszatérés" (A pankrátor) előtt. (A sztártárs Don Jonhson utóbbiról legfeljebb ábrándozhat.)
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Jack és Rose balladája

A Pippa Lee négy élete rendezőjének filmje Daniel Day-Lewis-szal, Camilla Belle-lel, Catherine Keenerrel és Beau Bridges-szel.
Vetítik: m1 - 21:00

Fél Nelson

Nemzetközi feltűnést keltő amerikai filmdráma egy drogos tanár és egy feketebőrű diák sajátos kapcsolatáról.
Vetítik: Duna - 22:30

Kutyaszorítóban

QT debütje. IMDb összesített toplista: 67. hely. Aki ide jár, hallott már róla.
Vetítik: m2 - 22:45

Bűnben égve

Tárgyalótermi dráma a műfaj nagymesterétől (Sidney Lumet) két azóta megkopott renoméjú sztár, Don Johnson és Rebecca De Mornay főszereplésével. A forgatókönyv a kulthorrorjairól (It's Alive!) és csavaros szkriptjeiről (A fülke) ismert Larry Cohen munkája.
Vetítik: Viasat3 - 23:00

Nightwatch - Éjjeliőr a hullaházban

Ole Borndeal nem túl meggyőző önremake-je (a jóval ütősebb eredeti Éjféli játszma címre hallgatott itthon) Ewan McGregorral, Nick Nolte-val, Patricia Arquette-tel és Josh Brolinnal. A tettestárs: Steven Soderbergh (producer, társíró).
Vetítik: RTL Klub - 00:15

VASÁRNAP

A test melege

Az addig forgatókönyvíróként (pl. A Birodalom visszavág, Az elveszett frigyláda fosztogatói) ismert Lawrence Kasdan nagy feltűnést keltő rendezői bemutatkozása, ami többé-kevésbé vállaltan Billy Wilder klasszikus Kettős kárigényét dolgozta át a korabeli közönség számára. Az erotikus thriller főszereplői: William Hurt, Kathleen Turner, Richard Crenna, Ted Danson, Mickey Rourke.
Vetítik: Filmmúzeum - 22:00


A gyönyör rabjai

Luis Mandoki filmje egy generációkon és szociális különbségeken átívelő szerelemről, amelynek alanyai Susan Sarandon és James Spader.
Vetítik: Viasat3 - 22:10

Sötétkamra

Az ismert kliprendező, Mark Romanek kicsit steril, de hatásos thrillere a kellően rémisztő Robin Williams főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:10

Feloldozás

Talán túlzás lenne elfeledett gyöngyszemnek nevezni, mindenesetre Anthony Page rendezése figyelemreméltó thriller, hála a színészeknek (a főszereplő: Richard Burton) és Anthony Shaffer (A mesterdetektív, A vesszőember, Téboly, Halál a Níluson) forgatókönyvének.
Vetítik: m2 - 23:20

A Sakál napja

"A Frederick Forsyth-bestselleréből készített politikai thriller az egyik legszikárabb a bérgyilkosos alműfajon belül. (...) A könyveredeti ismerete nélkül a történet egy-két fordulata ad-hoc jellegűnek tűnik ugyan, de Zinnemann rendező a 145 perces játékidő egy pillanatára sem engedi lankadni a nézői figyelmet. Az 1997-es remake-nek ugyanezt sztárokkal és szuperfegyverekkel felturbózva sem sikerült elérnie." (BS)
Vetítik: TV2 - 23:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr162452110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása