Filmvilág blog

Így készült a 2001 - Űrodüsszeia

Beyond the Infinite

2010. szeptember 12. - Baski Sándor

Mi újat lehet még mondani Kubrick több mint 40 éve készült klasszikusáról? Douglas Trumbull szerint nagyon sokat. A Beyond the Infinite: The Making of A Masterpiece címen futó dokumentumfilm rendezője a speciális effektusok szakértőjeként annak idején maga is dolgozott a 2001 – Űrodüsszeián (filmográfiájában megtalálható még az Androméda törzs, a Harmadik típusú találkozások, a Star Trek és a Szárnyas fejvadász is), de nem (csak) a személyes élményeire hagyatkozik, hanem a kollégája, David Larson által az elmúlt 9 évben készített majd’ 200 interjúra. A dokumentumfilm képi világára is nagy gondot fordítanak: az interjúkat HD-ben veszik fel, a szereplők pedig az Űrodüsszeia virtuális díszletei között sétálva mesélhetnek a film születéséről.
Nem tudni, mikor készül el Trumbull nagyívű dolgozata (erről a rendező honlapján sem lehet információt találni), de a Kubrick-fanoknak mindenképpen ajánlott a projekt sorsának nyomon követése. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr542291630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavmitendor 2010.09.12. 23:06:29

Húúhúúú. Ez nagy dobásnak tűnik!

algi 2010.09.12. 23:29:29

Ez úgy hangzik, hogy technikailag megvan a nyersanyag ahhoz, hogy akár újra leforgassák a filmet.
süti beállítások módosítása