Filmvilág blog

Akció, fantasy, romantika

Premierek a héten

2010. augusztus 04. - filmvilág

LEVELEK JÚLIÁNAK – A Római vakáció óta bevált recept az amerikai romantikus filmek szereplőit festői, jól fényképezhető (lehetőleg európai) helyszínekre utaztatni. Ezt a hagyományt követi az Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave és Gael García Bernal fő-, illetve Franco Nero mellékszereplésével készített legfrissebb próbálkozás is.

A Filmvilág kritikusa szerint: A Levelek Júliának kicsit olyan, mintha lelkes, ám tapasztalatlan szakácsok készítenének olasz ételeket a vendégek számára. A hozzávalók megvannak, a végeredményt fel lehet szolgálni, de eredeti, maradandó ízeket nem tudnak kreálni. (Zalán Márk kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)

A VARÁZSLÓTANONC - Jon Turteltaub rendező (A nemzet aranya) és a Walt Disney a Harry Potter-adaptációk sikerén felbuzdulva készítették el a maguk variációját a „kiválasztott varázslótanonc megmenti a világot”-tematikára, ötvözve mindezt a (romantikus) tinivígjátékok bevett fordulataival. A 150 millió dollárból készített urbánus tinifantasy nem szerepelt túl jól a mozipénztárakban, legalábbis a büdzsé nagyságához képest. [előzetes]


A SZUPERCSAPAT – A magyar kereskedelmi tévék jóvoltából, több mint 10 éves késéssel ugyan, de a magyar nézőkhöz is eljutott anno Stephen J. Cannell népszerű akciósorozata, amelyben négy, a törvény szigorú őrei által üldözött vietnámi veterán felfegyverzett kiscserkészek módjára, segítenek a bajba jutott egyszerű amerikaiaknak. A filmváltozatot a Füstölgő ászok rendezője, Joe Carnahan forgatta le, Liam Neeson (Hannibal), Bradley Cooper (Szépfiú) Quinton 'Rampage' Jackson (Baracus) és Sharlto Copley (Murdock) főszereplésével. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Patrióta töltetével, korrupt katonatisztjeivel, és tetszetős body countjával az idei Szupercsapat sokkal inkább kínálja a Rambo 2 és a nyomában sarjadt, militáns akciófilmek iraki háborúra hangszerelt változatát, mintsem a család minden tagjának szánt, kedves délutáni matinét. (Sepsi László kritikája az augusztusi Filmvilágban olvasható.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr132196626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása