Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Cloaktól Apocalyptóig

2010. május 17. - Orosdy Dániel

H É T F Ő

Cloack és Dagger

Egy újabb izgalmas kudarc a magyar filmcím-fordítás történetében. Egyrészt a "Cloak and Dagger" nem személyeket jelöl, mint elsőre gondolhatnók, hanem egy intrikára, kémkedésre, titkos összeesküvésre stb. utaló angolszász kifejezés (szó szerint: köpeny és tőr). Másrészt a "Cloak"-ban csak egy "c" betű van, szemben a tévéműsorokban közölt változattal. Ezek után már szinte mellékes, hogy Hitchcock barátja és nagy tisztelője, a néhai Richard Franklin (Psycho 2) Cornell Woolrich (Hátsó ablak) történetéből kanyarított Tom Holland (Gyerekjáték) segítségével máig népszerű filmet a nyolcvanas évek játékprogram-örületének jegyében.
Vetítik: TV2 - 11:20

Született bankrablók

Óriásit bukó (költségvetés: 7 millió dollár, bevétel: 8.000 dollár), de állítólag egész nézhető vígjáték Alicia Silverstone, Rachael Leigh Cook, Woody Harrelson és John Cleese közreműködésével.
Vetítik: Duna - 20:00

Veszedelmes viszonyok

Stephen Frears kosztümös klasszikusa Choderlos de Laclos kedvelt levélregénye nyomán. Glenn Close, John Malkovich és Michelle Pfeiffer főszereplésével. Christopher Hampton Oscart kapott adaptált forgatókönyv kategóriában, akárcsak a díszletek és a jelmez. (A júniusi Filmvilágban külön összeállításban foglalkozunk Laclos regényének különféle adaptációival. - a szerk.)
Vetítik: Viasat3 - 21:20

Káosz

Coline Serreau (Három férfi, egy mózeskosár, Romuald és Juliette) díjnyertes filmje.
Vetítik: TV2 - 02:20


K E D D

A Mágus

Hát mi került már megint elő a sublót mögül?! Csak nem Ken Russell (tévé)filmje természetfelettibe szakadt hazánkfiáról, Uri Gellerről? Debizony! A Hálózat TV tud valamit... (Drága Terence Stamp, te bármit elvállalsz?)
Vetítik: Hálózat - 18:30

A burzsoázia diszkrét bája

Luis Bunuel Oscar- és Golden Globe-díjas klasszikusa Fernando Rey, Michel Piccoli, Paul Frankeur, Jean-Pierre Cassel, Delphine Seyrig, Bulle Ogier és Stéphane Audran főszereplésével.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Táj a ködben

Theodoros Angelopoulos filmje.
Vetítik: Filmmúzeum - 00:20

Szent Iván napja

Meskó Zsolt filmje Kamarás Iván főszereplésével. A rendezőnek sikerült megnyernie egy cameóra a magyar filmélet leendő kritikusfejedelmét, Klacsán Csabát, aki a Meglökött Férfi szerepét adja mély átéléssel.
Vetítik: TV2 - 01:35

S Z E R D A

Repül a haverom

Nick Castle családi filmje.
Vetítik: RTL Klub - 14:20

A fiók

Misztikus thriller George Clooney és Steven Soderbergh producerektől, Adrien Brody, Kris Kristofferson, Keira Knightley, Daniel Craig, és Jennifer Jason Leigh főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:15


Egykék

Pierre Jolivet filmje (ő volt Luc Besson írótársa a Metróig, egyben az Élethalálharc főszereplője).
Vetítik: TV2 - 01:50

C S Ü T Ö R T Ö K

Micsoda házasság!

Martin Ritt filmje Walter Matthauval és Carol Burnettel.
Vetítik: TV2 - 11:15

Szerelem vak vagy

Dan Aykroyd első filmje.
Vetítik: Hálózat - 18:30

A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér

Filmnek igen gyenge, érdekességnek viszont nem utolsó. Egyrészt bizonyíték rá, hogy gyakran az eredeti alkotó sem tud mit kezdeni a művével évtizedek elteltével (Kim Henkel író-rendező volt Tobe Hooper legfontosabb munkatársa A texasi láncfűrészes mészárlás forgatása idején), másrészt látható benne néhány leendő sztár, aki akkor még egy efféle szerepnek is nagyon örült (Renée Zellweger, Matthew McConaughey).
Vetítik: Cool - 21:25

P É N T E K

Illegális kivándorló

Az itthon főleg Robert Rodriguez filmjeiből ismert Cheech Marin (Desperado, Alkonyattól pirkadatig) első rendezése, amelynek sikere sokat tett a Cheech & Chong komikusduó felbomlásáért.
Vetítik: TV2 - 11:35

Good Will Hunting

Gus van Sant filmje Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck és Minnie Driver főszereplésével. A Damon-Affleck írópáros Oscart kapott a forgatókönyvért, akárcsak Williams a legjobb mellékszereplő kategóriájában.
Vetítik: Duna - 22:35


Fiúk a rács mögött

Vittorio de Sica filmje.
Vetítik: Duna - 00:40

S Z O M B A T

A szerelem hullámhosszán

Nora Ephron romantikus vígjátéka Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 16:20

A nő hétszer

Vittorio de Sica koprodukciós szkeccsvígjátéka az Örök Nő (Shirley MacLaine) főszereplésével. A személyzet hímnemű tagjai: Peter Sellers, Alan Arkin, Michael Caine, Philippe Noiret, Lex Barker és Vittorio Gassman.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Ragadozó

Az akciófilmbe oltott sci-fi modern klasszikusa. A főszereplő: Arnold Schwarzenegger.
Vetítik: RTL Klub - 22:05

Hajnali mentőakció

Werner Herzog háborús filmje Christian Bale, Steve Zahn és Jeremy Davies főszereplésével. A rendező ugyanezt az esetet dolgozta fel 10 évvel korábban A kicsi Dieter repülni akar címen dokumentumfilmben.
Vetítik: TV2 - 23:35


Az élet nyomában

Richard Linklater különleges technikával készült animációs filmje.
Vetítik: RTL Klub - 00:15

V A S Á R N A P

Hyppolit, a lakáj

Ajánlottuk már, fogjuk is még.
Vetítik: M1 - 20:00

Szerelemben, háborúban

Richard Attenborough sokadik életrajzi filmjének középpontjában "Ernie" Hemingway (Chris O'Donnell) és Agnes von Kurowsky (Sandra Bullock) szerelme áll, amely többek között a Nobel-díjas író Búcsú a fegyverektől című regényét is ihlette.
Vetítik: Viasat3 - 21:05

Felforgatókönyv

Marc Forster (Szörnyek keringője, Quantum csendje) ötletes vígjátéka Will Ferrell főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:50

A piszkos tizenkettő

Legendás sorozatunk névadója, mellesleg minden idők egyik legjobb háborús akciófilmje, tele elsőrangú színésszel.
Vetítik: Cool - 22:35

Apocalypto

Mel Gibson negyedik mozirendezése.
Vetítik: TV2 - 23:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr511986474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása