Filmvilág blog

Nemzetközi filmműhely a MEDIAWAVE fesztiválon + egyéb pályázatok (FRISSÍTVE)

Passport Control 18.

2010. március 28. - filmvilág

A Mediawave elköltözött (Győrből Szombathelyre), de a fesztivál hagyományai szerencsére folytatódnak, és a koncertek illetve a filmvetítések mellett idén is lesznek nemzetközi alkotóműhelyek, film, fotó, zene, VJ és kritikaíró témakörökben. Bővebb információk a tovább után.

Eközben a szervezők már a 2011-es rendezvénnyel kapcsolatban is hirdettek egy pályázatot plakát, fesztiválhelyszín és színpad design tervezésére. Részletek.

Március 31-ig pedig még a Győri Regionális Filmalap szkeccsfilm pályázatára is lehet jelentkezni, ahol motívumként 5 kulcsszót adtak meg: HATÁR - FALU – VÁROS – ÁLOMAUTÓ - DEFEKT. Részletek.


Passport Control 18. 
Szombathely, 2010. április 30 - május 8.

Filmműhely
A kezdő és haladó workshop azoknak szól, akik még csak fontolgatják a filmezést, vagy már átestek néhány kísérleten, de úgy érzik, hogy kiváló szakemberek néhány életközelből elleshető mesterfogása még előnyükre válhat a sokrétű szakmai tudást igénylő filmes területen. Várjuk azokat a fiatalokat is, akik keresik, hogy a filmkészítés komplex folyamatából melyik állhat közel hozzájuk - a rendező, az operatőr, netán a vágó, a hangos vagy a világosító szakma.

Fotóműhely
Kiknek szól? Azoknak, akik szeretnék megismerni a fényképezés elméleti és gyakorlati alapjait, és szeretnének túllépni a „megnyomom a gombot és kész, úgyis automatikus minden” állapoton. Azoknak, akik szeretnék megismerni a hagyományos fekete-fehér képkidolgozás, a színpadi fotográfia alapjait és a dokumentarista fotográfia gyakorlatának elemeit.
A haladó fotóműhely olyan – már gyakorlott – fiatal fotográfusoknak biztosít alkotóműhely feltételeket, akik valamilyen speciális fotóterületben szeretnének elmélyedni, mint például a koncert és színházi előadás fotózás, a dokumentarista fotográfia, a fotóanimáció, vagy a fotóprojekt tervezés.

Zenei műhely
Az ethno-blues műhelyben Ferenczi György világhírű szájharmonikás (Herfli Davidson, Rackajam, Budapest Bár) az amerikai blues és a magyar népzene kapcsolódási pontjait kutatja a résztvevőkkel, míg Singer&Songwriter workshopunk azoknak szól, akik maguk is dalokat írnak és adnak elő, csak még nem érzik, hogyan kell ebből színpadravaló, érett produkciót faragni. 
A műhelymunka vezetője Takáts Eszter, fiatal pécsi daloslány, akinek "egyszálgitárral" előadott slágerei az elmúlt években bejárták az országot, és a Veszprémi Utcazenei Fesztivál többszörös nyertese.

VJ workshop
Azok jelentkezését várjuk, akik szeretnének elmerülni a VJ műfaj rejtelmeiben, tanulni egymástól és tapasztaltabbaktól, legyenek kezdők vagy akár haladók a műfajban.
Mindehhez jó gyakorlati terepet nyújtanak a MEDIAWAVE Fesztiválon megvalósuló koncertek, zenei műhelyek, valamint az adottságként létező, de vizuálisan dekorálható szombathelyi fesztiválterek.

Kritika
A kritikaíró workshopra olyan fiatalokat várunk, akik kedvet éreznek a művészeti kritika műfajai iránt, és szívesen kipróbálnák magukat a fesztiválon látott filmek, alkotások kritikaírásában.

Jelentkezési határidő: 2010. április 10.

A jelentkezés feltételei, a részvételi díj, és a korábbi műhelyek alkotásai:
http://www.passportcontrol.eu/
passport@mediawave.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr961848563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása