Filmvilág blog

Európai jövőkép: Metropia

Filmelőzetes

2009. október 01. - Baski Sándor

Európa, 2024. Az olajforrások kiapadtak, óriási a szegénység. A felszíni közlekedés összeomlása után a kontinens országait földalatti vasúthálózatok kötik össze. Roger, aki egy vállalat telefonközpontjában dolgozik beosztottként, egy nap hangokat kezd hallani. A hang gazdája arra bíztatja, hogy vegye fel a kapcsolatot Ninával, azzal a nővel, akivel munkába menet egy vonaton szokott utazni. Roger nem őrült meg: a hangok nem a fejéből jönnek, az utasítások mögött Stefan áll, a mindenható Trexx Vállalat egyik embere, aki terrorizmussal kapcsolatos ügyletekhez akarja felhasználni a két embert.

Dióhéjban ennyi a Metropia című, svéd gyártású animációs sci-fi története, amelyet néhány  szerencsés az idei Velencei Filmfesztiválon már megnézhetett. Az alábbi előzetes alapján a film látványvilága, a groteszk figurákkal és szürreális hátterekkel, remekül teremti meg a poszt-apokaliptikus hangulatot. A főhősnek Vincent Gallo kölcsönzi a hangját, feleségének Juliette Lewis, de Stellan Skarsgard vagy Udo Kier neve is ott van a közreműködők között. Magyar bemutatóra sok esély nincs, remélhetőleg a Titanic-on azért találkozhatunk a filmmel. (A tovább után egy háromperces részlet is megnézhető belőle.)




 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr161420929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2009.10.01. 20:37:24

Nemcsak a hangjukat, hanem, ha jól látom, az arcukat is kölcsönözték a szereplők.
süti beállítások módosítása