Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Leonétól és Friedkinig

2009. szeptember 28. - Orosdy Dániel

H É T F Ő

Esti Kornél csodálatos utazása
Pacskovszky József jól sikerült Kosztolányi-adaptációja, a címszerepben Máté Gábor.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:05

K E D D

Ripacsok
Sándor Pál remekműve barátságról és árulásról, Garas Dezső, Kern András, Udvaros Dorottya és Bujtor István (RIP) főszereplésével.
Vetítik: Duna - 20:30


S Z E R D A

Egyszer fent
Lasse Hallström amerikai debütje Richard Dreyfuss, Holly Hunter, Gena Rowlands és Danny Aiello főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 11:25

Sötétkékmajdnemfekete
Daniel Sánchez Arévalo filmje.
Vetítik: Duna - 21:30

Hideg csontok
A [REC] rendezőjének thrillere.
Vetítik: RTL Klub - 23:20

Volt egyszer egy Amerika
Sergio Leone klasszikusának második része. Főszerepben: Robert De Niro, James Woods. Kihagyhatatlan.
Vetítik: TV2 - 00:55

C S Ü T Ö R T Ö K

Agyő, nagy Ő!
A Farrelly testvérek (Dumb és Dumber - Dilibogyók, Keresd a nőt!) Elaine May és Neil Simon 1972-es művéből készült remake-je Ben Stiller főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:25

P É N T E K

Veszett vad
William Friedkin szórakoztató, de nem túl eredeti akciófilmje gyakorlatilag a Rambo és A szökevény kellően feszült kombinációja. A vad: Benicio del Toro. A vadász: Tommy Lee Jones.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Válás francia módra
James Ivory filmje Diane Johnson (a Ragyogás forgatókönyvírója) regényéből készült, amerikai (Naomi Watts, Kate Hudson, Glenn Close) és francia (Thierry Lhermitte, Jean-Marc Barr) sztárok főszereplésével.
Vetítik: M2 - 21:50

S Z O M B A T






Bukott angyalkák
A Csungking Expressz párdarabja Wong Kar-Wai-tól.
Vetítik: m2 - 21:15

Megetetett társadalom
Richard Linklater filmje a hamburgerben lévő hús tisztaságáról nem sokkal több a Super Size Me fikciós, sztárparádéval előadott változatánál, ezzel együtt érdemes megnézni.
Vetítik: TV2 - 23:50

V A S Á R N A P

Az elveszett frigyláda fosztogatói
Steven Spielberg immár klasszikus kalandfilmje az ostorcsattogtató régészről, Indiana Jones-ról (Harrison Ford). Ennek a mozinak még azt is elnézzük, hogy a főszereplő minden egészségkárosodás nélkül tesz meg kilométereket a vízfelszín alatt egy tengeralattjáróba kapaszkodva.
Vetítik: TV2 - 20:05
 
Az élet egy csoda
Emir Kusturica filmje.
Vetítik: m2 - 21:00

Oltalmazó ég
Bernardo Bertolucci Paul Bowles-adaptációja John Malkovich és Debra Winger főszereplésével. Erotikus giccs vagy érzékeny művészfilm szerelemről és vágyról? Máig vita tárgya.
Vetítik: Duna - 21:05

Idétlen időkig
Harold Ramis emlékezetes vígjátéka egy rossz napról, ami folyton megismétlődik - ennyiből már tudjuk is, megtörtént eseményeken alapul. A főszerepben: egy szétcsapott rádiós óra. Értő asszisztenciát Bill Murray és Andie MacDowell biztosít.
Vetítik: AXN - 22:00

A keresztapa
Coppola, Puzo, Brando, Pacino, Caan, Duvall, Farrow, Cazale, Rota, Willis... Minden idők egyik legjobb filmje, és nem csak szerintem.
Vetítik: TV2 - 22:20

Paranoid Park
Gus van Sant filmje.
Vetítik: Duna - 23:45







Angyalszív
William Hjorstberg nemrég magyarul is megjelent kultregényének értő feldolgozása. Alan Parker elgondolkodtató és hatásos műfaji kavarcában (kb. erotikus-fantasztikus noir thriller) az akkor még jóarcú Mickey Rourke alakította a furcsa ügybe keveredő magándetektívet, az akkor még kizárólag jó filmeket vállaló Robert de Niro pedig a titokzatos Louis Cyphre szerepében tündökölt.
Vetítik: TV2 - 01:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr231408435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása