Filmvilág blog

Street art tatarozás: Combo

A hét videója

2009. szeptember 27. - klág

Az olasz street art művész, a sejtelmes nevű Blu tavalyi Muto című munkájával elnyerte a budapesti Anilogue Fesztivál fődíját - teljesen megérdemelten. Abban a filmben az életre kelt falfirkák különösebb narratíva nélkül cikáztak Buenos Aires és Baden utcáin, és nincs ez másképpen a művész új, Combo című munkájában. Azonban a munkát nem egyedül végezte, segített neki a hasonló területen dolgozó David Ellis is, a forgatás pedig nem egy városrészben zajlott, hanem egy olasz ház belső terén. A film ugyanis egy hétig készült Grottagliében, a helyi Fame Festival keretében.


A legnagyobb különbség a Muto és a Combo között, hogy az utóbbiban megjelennek az alkotók is. A Muto olyan volt, mintha a város sarkaiban öntudatra ébredne a kosz és jobb híján elkezdené megmászni a falakat, itt viszont Blu-t és Ellist is láthatjuk, ahogy a földet mázolják, a festéket csepegtetik vagy a részleteket pingálják.

(Blu a videót úgy töltötte fel, hogy rögtön kétszer egymás után lemenjen, szóval ha a felétől ismerős, az nem a film hibája.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr521404258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droidkiller 2009.09.29. 01:45:24

ügyes gyerekek ezek, de mi is az értelme annak hogy megismétlődik a videó?
süti beállítások módosítása