Filmvilág blog

Blogol a Filmvilág

Csapó!

2009. május 13. - filmvilág

Idén harmincéves a Filmvilág -- ennél jobb apropót keresve sem találhatnánk arra, hogy egy új területen és felületen próbáljuk ki magunkat. A blogformátum ideális lehetőséget kínál arra, hogy két lapszám megjelenése között is olvasnivalóval lássuk el a Filmvilág közönségét, illetve, hogy azoknak is felhívjuk a figyelmét a lapra, akik eddig még nem találkoztak vele.

A folyóirat szerkesztése közben helyhiány miatt sokszor fontos és érdekes anyagok maradnak ki, de előfordul, hogy egy cikket azért nem közölhetünk le, mert mire megjelenne, már elveszítené aktualitását. Egy naponta-kétnaponta frissülő bloggal viszont nem csak hogy gyorsabban tudunk reagálni a filmvilág eseményeire, de a lapban megjelent cikkeket is kiegészíthetjük videókkal, képekkel és linkekkel. Olvasóink megvitathatják a felvetett témákat, a szerzők pedig jóval több visszajelzést kaphatnak, mint eddig.

Tervezett rovataink között első helyen szerepel a Filmvilág archívumának segítségével készített tévéajánló, de figyelünk az aktuális mozi illetve dvd-bemutatókra is. Híreket, filmelőzeteseket közlünk, és az Olvastuk rovat mintájára szemlézzük a más (főleg külföldi) orgánumokban megjelenő érdekesebb cikkeket. Folytatjuk és továbbgondoljuk a lapban felvetett témákat, úgy mint a televízió és az internet küzdelme, a 3D technika térnyerése, a YouTube-jelenség – egyszóval az új média- és képfogyasztási szokásokra (is) kiemelten koncentrálunk.

A blog írói
főként a lap fiatal szerzői közül kerülnek ki, a hangvétel és stílus így talán kötetlenebb lesz, mint a folyóiraté, de szeretnénk, ha a blog is ugyanazt a szellemiséget képviselné, mint a Filmvilág. Reméljük, minél több régi és új olvasó velünk tart.

Jelenleg is futó, állandó rovataink:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr321116715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása