Filmvilág blog

Restaurálva, 3D-ben, klasszikus szinkronnal - Visszatér a mozikba a Terminator 2.

2017. július 28. - filmvilág

terminator.jpg

„1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború, aminek 3 milliárd áldozata volt” – ezzel kezdődik James Cameron kultikus sci-fi akciófilmjének története. Pontosan húsz évvel később, 2017. augusztus 29-én a Terminator 2. – Az ítélet napja visszatér a mozikban, digitálisan restaurált 3D-s változatban.

Arnold Schwarzenegger talán legismertebb karaktere, az élő szövet a fémvázon felújított formában a Corvin moziban debütál, és két hétig kizárólag itt látható majd Magyarországon. A filmszínház legnagyobb, 460 fős Korda termében idáig nem voltak 3D-s előadások, most azonban a meglévő Christie CP4230-as 4K vetítő mellé egy újabb, azonos típusú gép érkezik, hogy a T2 – Az ítélet napja 3D-s verzióját ezzel a Double Stack Dolby 3D installációval, lenyűgöző képméretben és kiváló hangminőségben láthassa a közönség.

James Cameron 4 Oscar-díjjal jutalmazott filmje ráadásul a klasszikus 1991-es magyar szinkronnal tér vissza.

Az első vetítés előtt egyetlen alkalommal, augusztus 29-én 18.00-tól látható lesz az eredeti, 1984-es Terminator – A halálosztó is, vagyis a legnagyobb rajongók egymás után mindkét részt megnézhetik a Corvin mozi Korda termében!

Pontos vetítési időpontok és jegyelővétel: itt.

Miért Dolby 3D?
A Dolby 3D az egyetlen olyan 3D-s vetítésre alkalmas technológia, amely az eredeti színekkel tudja a 3D-s tartalmakat megjeleníteni. A többi 3D-s vetítési rendszer valamilyen mértékben leszürkíti a színes tartalmat, s ezt a nem túl kedvező hatást az ezüst vászon tovább rontja.  A Dolby 3D lényegesen kisebb megterhelést jelent a néző számára, hiszen a kétgépes vetítésnél nem megszokott „triple flash” vetítési technológiát alkalmazzák, hanem a bal és a jobb szemünk számára szükséges képek megjelenítését két teljes értékű berendezés végzi. Teszi ezt nagyobb fényerővel, ami a 3D-s hatást növeli, valamint villogásmentesen, ami pedig csökkenti a néző szemének terhelését.

A kétgépes 4K felbontású vetítés, ahol a 3D hatást két külön vetítőgéppel és tökéletes színhűséggel valósítják meg, Magyarországon csak a 16 méter széles vetítővászonnal felszerelt Korda teremben érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1112696999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása