Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (08.24.)

2016. augusztus 24. - Orosdy Dániel

Az aranykesztyű lovagjai 1. rész
Keleti Márton tévésorozata. Szereplők: Várkonyi Zoltán, Sinkovits Imre, Ruttkai Éva, Pécsi Ildikó, Molnár Tibor, Lőte Attila, Kozák László, Keres Emil, Kaló Flórián, György László, Bárdy György.
Vetítik: Duna World - 11:20

Miss Marple - Nemezis
Az Agatha Christie művein alapuló sorozat Nicolas Winding Refn rendezte epizódja. Feltűnik benne Richard E. Grant is.
Vetítik: Story4 - 21:00

A majmok bolygója: Lázadás
Tíz éve Tim Burton már megpróbálta feléleszteni A majmok bolygója franchise-t, sikertelenül, most egy viszonylag ismeretlen rendező, Rupert Wyatt próbálkozik ugyanezzel. A sorozat első része nem a klasszikus, 1968-as verziót dolgozza fel, hanem a 1972-ben készült negyedik részt (A majmok bolygója IV. - A hódítás), amely azt meséli el, hogy kezdődött a majmok hatalomátvétele. Főszereplők: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow. Ceasarnak, a szuperintelligens majomnak, az az Andy Serkis kölcsönözte a mimikáját, aki ugyanezzel a technikával már King Kongot vagy Gollamet is „eljátszotta”. (BS)
John Lithgow kedves alzheimeres bácsija nélkül nehezen viselnénk el a felkelés kirobbanásáig ránk váró egy órát. De a sztorit ne kárhoztassuk, a Lázadás a legújabb digitális technika filmes alkalmazásáról szól, és ebben a tekintetben  mindenképpen siker. (Kovács Marcell kritikája a Filmvilág 2011/09. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:25

a_majmok_bolygoja_lazadas.jpgPárbeszéd
Herskó János klasszikusa. Főszereplők: Sinkovits Imre, Semjén Anita, Sztankay István, Törőcsik Mari. Egyike annak a 303 magyar filmnek, amit "látnod kell mielőtt meghalsz".
Vetítik: Duna - 21:30

Az amerikai
Anton Corbijn második filmjében Martin Booth azonos című regényét dolgozta fel. A főhős [George Clooney alakítja - OD] egy magányos bérgyilkos (melyik filmes bérgyilkos nem az?), akit utolsó(nak szánt) megbízása egy olasz kisvárosba vezet, ahol beleszeret egy helyi szépségbe. (BS)
Vetítik: Film+ - 23:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9611070270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása