Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (04.30.)

2016. április 30. - Orosdy Dániel

Zárt tárgyalás
Radványi Géza népszerű drámája Tasnády-Fekete Máriával, Páger Antallal és Tímár Józseffel.
Vetítik: Duna World - 11:25

Kutyám, Jerry Lee
Szórakoztató krimivígjáték Jim Belushival és egy bájos német juhásszal a főszerepben.
Vetítik: Viasat6 - 14:25

Mese a 12 találatról
Makk Károly klasszikus vígjátéka a korszak legjobb színészeivel (Somló István, Psota Irén, Darvas Iván, Peti Sándor, Tolnay Klári, Ruttkai Éva, Zenthe Ferenc stb. stb.).
Vetítik: Duna - 15:15

Dől a moné
A Coen-testvérek ezúttal csak forgatókönyvíróként jeleskedtek, a rendezést Michael Hoffman (A császárok klubja, Változások kora) vállalta. Ahogy a szellemdús magyar címből kikövetkeztethető, a történet egy (hamis) Monet-festmény körül bonyolódik, amelyet egy kurátor (Colin Firth) valódinak szeretne feltűntetni egy texasi nő (Cameron Diaz) segítségével, hogy főnökét (Alan Rickman) átverje. (BS)
Nem mellesleg a mű Ronald Neame Gyalogáldozat című bájos szajréfilmjének a remake-je.
Vetítik: TV2 - 16:05

Óvakodj a törpétől
Colin Higgins kiváló, Hitchcock előtt tisztelgő bűnügyi vígjátéka Goldie Hawn, Chevy Chase, Dudley Moore, Burgess Meredith és Brian Dennehy főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:30

Napfény a jégen
Fenyő Miklós halhatatlan slágeréről készült dokumentumfilm HELYETT Bán Frigyes 1961-es keltezésű vígjátéka olyan színészekkel, mint Bessenyei Ferenc, Rákosi Katalin, Kovács Marietta, Mécs Károly, Psota Irén, Alfonso, Kabos László.
Vetítik: ATV - 20:30

napfeny_a_jegen.jpg

A nagyon nagy ő
Peter és Bobby Farrelly vígjátéka Gwyneth Paltrow-val, Jack Blackkel, Jason Alexanderrel és Joe Viterellivel.
Vetítik: TV2 - 21:25

Szerelmes Shakespeare
1999 nem volt túl erős év. 7 Oscar, 3 Golden Globe, 3 BAFTA, halovány emlékek.
Vetítik: Duna - 21:30

Túszharc
Taylord Hackford akcióthrillere elsősorban Russell Crowe és Meg Ryan rövidtávú románcáról híres, nem elévülhetetlen művészi érdemeiről, de egy próbát azért megér (a mellékszereplők brillíroznak).
Vetítik: RTL Klub - 22:45

Insidious - A gonosz háza
Folytatódik James Wan nagysikerű horror-thrillere. A Fűrész szériával ismertté vált rendező nem sokat lazsál: előző filmje, a Démonok közt, bő egy hónapja került a (magyar) mozikba. (BS)
Hosszú távú hatás helyett az Insidious könnyed borzalmai hátramaradnak a moziteremben, ahelyett, hogy még hetekig kísértenék az óvatlan nézőt. (Sepsi László kritikája a novemberi Filmvilág 2013/11. számában olvasható.)
Vetítik: AXN - 23:00

A király beszéde
Oscarok mellett egyéb elismerések tömegét is bezsebelő, megtörtént eseten alapuló dráma Colin Firth-szel, Helena Bonham Carterrel, Geoffrey Rush-sal és Guy Pearce-szel.
Vetítik: TV2 - 23:50

Híd a Kwai folyón
David Lean klasszikusa, Pierre Boulle regényének Oscar-díjas adaptációja Alec Guinness főszereplésével.
Vetítik: Duna - 01:10

A haverom nője
Bertrand Blier vígjátéka Coluche, Isabelle Huppert és Thierry Lhermitte főszereplésével. Forgatókönyv: Blier és Gérard Brach.
Vetítik: m2 - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr728664978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása