Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (04.22.)

2016. április 22. - Orosdy Dániel

A csikós
Zsurzs Éva tévéfilmje Szigligeti Ede műve nyomán. Szereplők: Barabás Kiss Zoltán, Gregor Bernadett, Koncz Gábor, Juhász Jácint, Agárdy Gábor, Béres Ilona, Beregi Péter, Nyári Zoltán, Dobos Ildikó, Molnár Piroska, Szekeres Ilona.
Vetítik: Duna World - 11:25

Női vonalak
Diane Keaton vígjátéka Delia és Nora Ephron forgatókönyve alapján, Walter Matthau, Meg Ryan, Diane Keaton, Lisa Kudrow és Cloris Leachman főszereplésével. Ez volt Matthau utolsó filmszerepe.
Vetítik: Film Mánia - 17:10

A szökevény 2. - Életre-halálra
Az immár klasszikus akcióthriller folytatása Wesley Snipes, Tommy Lee Jones, Robert Downey Jr. és Joe Pantoliano főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 20:45

Rollerball - Könyörtelen játék
John McTiernan második Norman Jewison-remake-je (A Thomas Crown ügy volt az első). Nem az igazi, de meg lehet nézni. Szereplők: Chris Klein, Jean Reno, Rebecca Romijn, LL Cool J, Dobó Kata (!), Naveen Andrews, Pink.
Vetítik: AXN - 21:00

rollerball.jpg

Csúf szerelem
Romantikus fantasy Vanessa Hudgens, Alex Pettyfer, Mary-Kate Olsen, Peter Krause, Lisa Gay Hamilton és Neil Patrick Harris főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:50

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin
Werner Herzog valószínűtlen, de összességében remekül sikerült Abel Ferrara-remake-je -- Harvey Keitel helyett Nicolas Cage-dzsel, New York helyett New Orleans-szal, naturalista sokkolás helyett bizarr részletekkel és furcsa humorral.
Vetítik: Cool - 23:50

Vénusz Szépségszalon
"[I]tt egy pompás női filmről van szó. Egy női rendező (nem ettől női film!) rendkívül érzékenyen, gyarlóságukban is szerethető, emberi (női) figurákat teremt (közeledünk a női filmhez) úgy, hogy – bár felvillantja a sztereotípiákat (a nimfomán férfisanyargató, az exhibicionista, az apafigurát kereső melegszívű naiva) – lehetőséget teremt a szereplők tipikusan nőies vágyaival és álmaival való nézői azonosulásra, melyektől alkalmanként a romantika sem áll távol (női film!)." (Vincze Teréz)
Főszereplők: Nathalie Baye, Mathilde Seigner, Audrey Tautou (neki ez volt az első nagyobb figyelmet keltő és több díjat kiérdemlő alakítása). A filmet többek között 4 Cézárral is jutalmazták (legjobb film, legjobb rendező, legjobb női mellékszereplő, legjobb forgatókönyv).
Vetítik: Duna - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr878651704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása