Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (03.21.)

2016. március 21. - Orosdy Dániel

Hárman a slamasztikában
Az Óvakodj a törpétől duója, Goldie Hawn és Chevy Chase Charles Grodinnal kiegészülve forgatta le ezt a remek komédiát Neil Simon forgatókönyve alapján.
Vetítik: Film Mánia - 19:05

A szertartás
Minden idők 16. legjobb filmje "bűnfilm" kategóriában a Guardian szerint, de Claude Chabrol Arany Oroszlánra és több Cézárra jelölt remeke a tévéajánló szerzője szerint sem mindennapi alkotás, konkrétan a termékenysége ellenére igen magas nívón alkotó rendező egyik legjobbja. Szereplők: Sandrine Bonnaire, Isabelle Huppert (aki a legjobb női alakítás díját Velencéből és a Cézár-átadóról is hazavihette), Jean-Pierre Cassel, Jacqueline Bisset, Valentin Merlet, Virginie Ledoyen. A forgatókönyv alapjául szolgáló, egyszer már feldolgozott regény szerzője Ruth Rendell.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Wanted
Timur Bekmambetov akciófilmje Mark Millar kultikus képregénye nyomán, James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Thomas Kretschmann és Terence Stamp főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:30

Zsarutörténet (alias Zsaru-történet)
Jacques Deray népszerű, igaz történeten alapuló, Jean-Pierre Melville-hez is méltó bűnügyi filmje Alain Delonnal és Jean-Louis Trintignant-nal.
Vetítik: Duna - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr458507066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása