Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (09.11.)

Fellini, Coppola, Bujtor

2012. szeptember 11. - Orosdy Dániel

A jamaikai kalóz
Romantikus kalandfilm Robert Shaw, James Earl Jones, Peter Boyle, Genevieve Bujold, Beau Bridges és Anjelica Huston főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 12:20

Kamutanú (alias Az én kék egem)
Herbert Ross vígjátéka Nora Ephron forgatókönyve alapján Steve Martin és Rick Moranis főszereplésével. Tulajdonképpen a Nagymenők komikus párdarabja (Martin karaktere ugyanazon a valós személyen alapul, akit Ray Liotta játszott Scorsese klasszikusában).
Vetítik: RTL Klub - 14:20

Ruha teszi... (alias Bruno)
Shirley MacLaine első és mostanáig utolsó rendezése, vígjáték a rendezőnő, valamint Alex D. Linz, Gary Sinise és Joey Lauren Adams főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 18:55

A három testőr Afrikában
Bujtor István Rejtő Jenő-adaptációja.
Vetítik: m1 - 20:15

3 testőr.jpg

Az utca királyai
David Ayer bűnügyi filmje James Ellroy (Szigorúan bizalmas) és Kurt Wimmer (Equilibrium) forgatókönyve alapján, Keanu Reeves, Forest Whitaker és Hugh Laurie főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 21:00

xXx2: A következő fokozat
Lee Tamahori akciófilme Ice Cube főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:20

Titokzatos folyó
Clint Eastwood megrázó remekműve, tele elsőosztályú alakításokkal.
Vetítik: Viasat3 - 21:20

Haragban a világgal
Nicholas Ray klasszikus "tinifilmje" James Dean irritáló ripacsk nagyhatású alakításával. További szereplők: Natalie Wood, Sal Mineo, Dennis Hopper.
Vetítik: Duna - 21:30

Fellini: Róma
Különleges városfilm, a rendező életrajzi adalékaival. Feltűnik benne többek között Anna Magnani, Marcello Mastroianni, Alberto Sordi, Gore Vidal, Cassandra Peterson és maga Fellini.
Vetítik: Film Mánia - 23:00

Előre a múltba
Francis Ford Coppola időutazós vígjátéka Kathleen Turnerrel és Nicolas Cage-dzsel. További szereplők: Jim Carrey, Helen Hunt, Joan Allen, Barbara Harris, Catherine Hicks, Maureen O'Sullivan, Sofia Coppola. A mester akkoriban a Szívbéli hatalmas buktája miatt szinte bármit elvállalt némi pénzért, de ez volt az első filmje az Apokalipszis, most után, ami anyagilag is sikeres volt.
Vetítik: Viasat3 - 01:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr564767700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorsesefan 2012.09.11. 10:23:22

"James Dean irritáló ripacsk nagyhatású alakításával"

Mostanában akartam megnézni, erre maga itt cinikuskodik...

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.09.11. 10:53:22

@scorsesefan: A filmet ajánlom, Deant nem, de miután sokak szerint ő volt minden idők egyik legnagyobb filmszínésze, nem feltétlenül kell rám hallgatni. :)
(Amikor a Haragban a világgalt néztem, az volt az érzésem, hogy Jimmy nem annyira "ok nélkül lázadó", mint inkább egy hisztis pöcs, aki jódolgában nem tudja, mit csináljon. Ez elég régen volt, talán azóta már én is változtam annyit, hogy immár felnőttként jobban érteném az alakítását. All in all: meg kell nézni a filmet, aztán legfeljebb majd elvitatkozunk!)

manuva 2012.09.15. 18:08:43

"Jimmy nem annyira "ok nélkül lázadó", mint inkább egy hisztis pöcs, aki jódolgában nem tudja, mit csináljon."
Ez teljesen igaz, de hát a karaktert így írták meg, erről Dean alakítása szerintem kevéssé tehet. Mondjuk néha túl teátrálisan szenved, de hát mások voltak a kor normái, az ötvenes, hatvanas évek amerikai családi drámái tele vannak ilyen alakításokkal.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.09.17. 18:47:56

@manuva: Ha teátrálisan szenved, az már éppen elég baj sztem, ő elvileg Brando és a többiek oldalán már az újfajta, hitelesebb színjátszást képviselte. Brandóval is elszaladt néha a ló (pont a Rakpartonban, egy évvel korábban -- Oscar-díjas alakítás!), de ez a hiszti azért messze állt tőle, sőt, még az olyan "oldschool" arcoktól is, mint pl. Spencer Tracy, Henry Fonda vagy James Stewart. Újra kéne néznem ezt a filmet, na. :)
süti beállítások módosítása