Filmvilág blog

In Kino Veritas: keresztény filmesztétika az éterben

Sajtóközlemény

2011. július 09. - filmvilág

A mindennapi.hu közéleti portál július elején új tartalommal bővíti portfólióját. A Mindennapi Film weboldal a keresztény filmkritikát szeretné hamvaiból feltámasztani Magyarországon. A film.mindennapi.hu tartalmai között exkluzív mozgóképek, filmkritikák és portrék találhatóak – minden más filmes oldaltól a keresztény megközelítés különbözteti meg. A szerkesztőség vallja, a film élni tanít, elvégre minden történet ősképe a Történet. 

A film.mindennapi.hu szerzői elkötelezett keresztény kritikusok, a teljesség igénye nélkül: Kolozsi László, Toroczkay András, Miklya Luzsányi Mónika, vagy a mindennapi főszerkesztője, Balavány György. Az oldalt Schreiber András szerkeszti, aki korábban a nyomtatott és online filmes sajtó legkiválóbb termékeinek volt munkatársa, a filmlapok olvasói számára neve a Filmvilág, filmhu hasábjairól lehet ismerős.

Még ma is áll: a mozgókép a legmasszívabb mennyiségben fogyasztott kultúrcikk. Társadalmi hatása felülmúlja minden más kulturális termékét, a legjelentősebb mértékben befolyásolja és formálja a gondolkodást, (köz)ízlést, lelkivilágot – miközben az átlagnézőben mindezen (tömegkulturális) hatások nem feltétlenül tudatosulnak. Sőt, gyakorta a filmek valós (ámbár rejtett) üzenete el sem jut a befogadóig.

A mindennapi.hu filmes elágazásának missziója mégsem csupán annyi, hogy segíti a felhasználót (olvasót-nézőt) eligazodni a rá zúduló mozgókép-áradatban. Mélyebb annál: írásos anyagaival a múlt felől közelíti a jelent, mozgóképes tartalmával értéket teremt és őriz. Teszi mindezt a mindennapi.hu által képviselt, felvállalt keresztény értékrend és szellemiség jegyében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr33051050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása