Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Pünkösdi filmdömping

2010. május 24. - Orosdy Dániel

H É T F Ő

BMX Banditák

A Tarantino-kedvenc Brian Trenchard-Smith talán legismertebb filmje, benne egy emlékezetes korai Nicole Kidman-alakítással. Operatőr: az Oscar-díjas John Seale. Biciklireklámnak sem utolsó.
Vetítik: RTL Klub - 10:20

Jókai Mór: A lőcsei fehér asszony

Maár Gyula tévéfilmje. Főszereplők: Törőcsik Mari és Madaras József. Fényképezte: Koltai Lajos.
Vetítik: M2 - 12:55

Mezítláb a parkban

Gene Saks klasszikus romantikus komédiája Neil Simon világsikert aratott színdarabja nyomán. Avagy amikor még nem sajtreszelőre emlékeztetett Robert Redford arcbőre és Jane Fondának nem derogált egy kapitalista produkcióban szerepelni. Sic transit.
Vetítik: M1 - 17:40

A királynő

Stephen Frears  nagysikerű, díjnyertes filmje II. Erzsébet (Helen Mirren Oscart érdemlő alakítása) és Tony Blair (Michael Sheen) kapcsolatáról.
Vetítik: M1 - 20:00

Őrület

Roman Polanski hatásos thrillere Harrison Ford főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:20

Átlagemberek
Robert Redford több Oscart besöprő drámája egy válságban lévő családról. Minden szempontból kimagaslóan jó film, különösen a színészi játék erős (Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Timothy Hutton, Judd Hirsch...).
Vetítik: M1 - 21:50


Az angol beteg

Távolról sem a filmajánló szerzőjének személyes kedvence, de sokakat biztosan érdekel. A főszerepben: egy rakat Oscar-díj és magyar vonatkozások.
Vetítik: RTL Klub - 22:25

K E D D

A Bourne-rejtély

Doug Liman (Bárbarátok, Nyomás!) thrillere Robert Ludlum regénye nyomán, Matt Damon, Clive Owen, Julia Stiles, Franka Potente és Chris Cooper főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:25

Troll 2.

A Hálózat TV újfent minden idők egyik legjobb legrosszabb filmjével örvendeztet meg minket. (Jelenleg az 59. az imdb-n legalján.) Claudio Fragasso rendező és Joe D'Amato producer megrázó alkotásáról talán elég annyi, hogy semmi köze a Troll című filmhez, viszont trollok sem szerepelnek benne... Kihagyhatatlan.
Vetítik: Hálózat - 23:00

Rossz pénz

A remek A kilenc királynő kellemes, de nem különösebben emlékezetes amerikai remake-je. Producer/társíró: Steven Soderbergh.
Vetítik: RTL Klub - 00:10

Hamvadó cigarettavég

Bacsó Péter filmje Karády Katalinról.
Vetítik: TV2 - 01:45

S Z E R D A

Mondj igent Giorgionak!

Az Oscar-díjas Franklin J. Schaffner (A majmok bolygója, A tábornok) zenés vígjátéka Luciano Pavarottival. Ha minden igaz, egyiküknek sem ez volt a csúcsteljesítménye.
Vetítik: RTL Klub - 14:15

Rendőrakadémia

Hugh Wilson nagysikerű, franchise-t teremtő vígjátéka Neal Israel (Legénybúcsú) és Pat Proft (Csupasz pisztoly-sorozat) forgatókönyve alapján, Steve Guttenberg, Kim Cattrall, Bubba Smith, G.W. Bailey és George Gaynes főszereplésével. Nem váltja meg a világot, de a maga nemében klasszikus.
Vetítik: RTL Klub - 21:20


Őrjítő vágy

Jonathan Kaplan "háztáji" thrillere. Főszereplők: Kurt Russell, Madeleine Stowe és Ray Liotta.
Vetítik: Film+ - 23:05

C S Ü T Ö R T Ö K

Négy esküvő és egy temetés

Nagysikerű brit romantikus vígjáték Richard Curtis forgatókönyvéből Hugh Granttel, Andie MacDowell-lel és a legjobb angol komikusokkal a mellékszerepekben.
Vetítik: TV2 - 11:10

Hölgyem, Isten áldja

Neil Simon újra támad, de nem, ez nem a kiváló Herbert Ross-film Richard Dreyfuss Oscar-díjas alakításával, "csak" a tévés remake. A színészeknek és a poénoknak hála, nézhető, de sajnos meglehetősen édeskés is.
Vetítik: RTL Klub - 14:20

P É N T E K

Jövőre veled ugyanitt

Robert Mulligan (Ne bántsátok a feketerigót!, Kamaszkorom legszebb nyara) romantikus vígjátéka Bernard Slade népszerű darabja és a szerző abból írt, Oscarra jelölt forgatókönyve alapján. Az évente csak egyszer találkozó szerelmespárt Ellen Burstyn és Alan Alda alakítja.
Vetítik: TV2 - 11:05

Szent Péter esernyője

Mikszáth Kálmán klasszikus művének koprodukciós (magyar-csehszlovák) feldolgozása.
Vetítik: Duna - 19:00

Oltalmazó ég

Bernardo Bertolucci Paul Bowles-adaptációja John Malkovich és Debra Winger főszereplésével. Erotikus giccs vagy érzékeny művészfilm szerelemről és vágyról? Máig vita tárgya.
Vetítik: Duna - 21:00


Pi

Darren Aronofsky lenyűgöző bemutatkozása, egy alacsony költségvetésű, fekete-fehér műfajkavarc. Nem mentes a blöfftől, de ennek a filmnek (és a rendezőnek) még ez is jól áll.
Vetítik: Film+ - 00:50

S Z O M B A T

A halál 50 órája

Történelmileg nem túl hiteles, de egyébként szórakoztató és emlékezetes háborús akciófilm a szokásos sztárparádéval.
Vetítik: RTL Klub - 15:25

Tombol a hold

Bryan Forbes drámája Peter Marshall művéből, Malcolm McDowellel és Nanette Newmannel. Hála a témájának (szerelmes, testiségtől sem tartózkodó tolószékesek), hírhedt film volt a maga idején.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Halálos fegyver

A havervígjáték és az akciófilm mára klasszikussá vált darabja, Shane Black forgatókönyve alapján, Mel Gibson és Danny Glover főszereplésével. Ha minden igaz, a következő hetekben számíthatunk a sorozat többi részére is.
Vetítik: RTL Klub - 21:20


Koldusbottal Beverly Hills-ben

Paul Mazursky vígjátéka Jean Renoir A vízből kimentett Boudu című klasszikusa alapján. Aki medencébe próbálja ölni magát: Nick Nolte. A medence tulajdonosai: Richard Dreyfuss és Bette Midler.
Vetítik: RTL Klub - 23:25

V A S Á R N A P

Kémek, mint mi

John Landis remek vígjátéka az azóta sajnos eltűnt Chevy Chase-szel és Dan Aykroyddal a főszerepben. A Bob Hope-Bing Crosby Road-filmjei előtt tisztelgő szatirikus komédiában néhány másodpercre feltűnik Terry Gilliam, Ray Harryhausen, Sam Raimi, Joel Coen, Michael Apted, B.B. King, Larry Cohen és Costa Gavras.
Vetítik: RTL Klub - 16:35

Csiribiri

Rózsa János filmje minden gyerek legnagyobb kedvencéről, Halász Juditról.
Vetítik: RTL Klub - 19:15

Szigorúan piszkos ügyek

Wai Keung (Andrew) Lau és Siu Fai (Alan) Mak hamar klasszikussá vált bűnfilmje két fiatalról, akik a törvény ellentétes oldalán épülnek be a rendszerbe. Martin Scorsese ez alapján készítette el az Oscar-díjas A téglát.
Vetítik: M2 - 21:00

Interjú a vámpírral

Neil Jordan  vadromantikus horrorfilmje Anne Rice nagysikerű regényéből. Testhezálló szerepben Tom Cruise.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Johnny Stecchino

Roberto Benigni népszerű hasonmás-komédiája.
Vetítik: Duna - 22:20

Farkas az ajtó előtt

Életrajzi dráma Paul Gauguinről (Donald Sutherland) Henning Carlsen rendező, Jean-Claude Carrière és Christopher Hampton forgatókönyve alapján. August Strindberg szerepében Max von Sydow.
Vetítik: RTL Klub - 23:30


Ha eljön Joe Black

Martin Brest romantikus drámája Brad Pitt, Anthony Hopkins és Claire Forlani főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 23:40

Türelmetlenség

D. W. Griffith monumentális némafilmje.
Vetítik: M2 - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr522007509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manuva 2010.05.24. 10:34:52

Nekem azt mondta a történelemtanárom, hogy történelmileg hiteles film A halál 50 órája...

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2010.05.25. 21:08:29

Vagy nem szerepelt még a neten az ajánló összeállításakor, vagy elnéztem valamit: most kezdődött a zseniális A vágy titokzatos tárgya a Filmmúzeumon, 21:00-kor. Pardon.
(Talán összekevertem A burzsoázia diszkrét bájával, amit nemrég ajánlottam? Rejtély... Na majd legközelebb.)
süti beállítások módosítása