Filmvilág blog

Itt a Kálmán-nap hivatalos előzetese

2024. február 27. - filmvilág

kalman_06.png

Március 14-én debütál a mozikban Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja, amelyhez a film forgalmazója, a Budapest Film új, hivatalos előzetest és plakátot készített.

A Kálmán-nap mozi előzetesét Bouandel Doraya, a Robbit Creative trailer vágója, egyben az koncepció megálmodója így mutatja be: „Miközben mindenki csak mondja a magáét, és alig várja, hogy megkapja a megfelelő figyelmet és szeretetet, elfogy egy üveg pálinka, a dráma pedig ott bújik valahol a harmadik és negyedik feles között - ezt a sztorit szerettük volna elmesélni a Kálmán-nap trailerében.

Az alap zenei ötlet az egyik főhős dúdolásának továbbvitele volt. Olyan zenét kerestünk, amely műfajában és stílusában visszaadja a film hangulatát, és rá tud kapcsolódni erre a dúdolásra. A történetmesélést pedig minimál szinten tartottuk. Az volt a cél, hogy a filmben bravúrosan bemutatott egymás mellett való elbeszélést hangsúlyozzuk.”

Kálmánhoz és Olgához vendégségbe érkezik Levente és Zita. A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja is a színpadról kerül a filmvászonra. Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba.

A Kálmán-napban Hajdu Szabolcs, Tóth Orsi, Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre láthatóak. Rendező-forgatókönyvíró és zene Hajdu Szabolcs, operatőr Bántó Csaba, jelmeztervező Pető Kata A film vágója Zuzana Cséplő ASFS, a hangért Dusan Kozak volt a felelős.

kalman_nap_plakat_web.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2018340539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása