Filmvilág blog

#133 - Oppenheimer, Barbie, Mission: Impossible 7.

2023. július 27. - filmvilág

barbenheimer2.jpg

 
Új adásunkban a nyár három legfontosabb bemutatóját elemezzük ki SPOILERESEN, Christopher Nolan életrajzi IMAX-filmjét (Oppenheimer), Greta Gerwig játékbaba-szatíráját (Barbie), és Tom Cruise legújabb akciómoziját (Misson Impossible 7.), illetve magát a „Barbenheimer” jelenséget is. A podcastből többek közt kiderül, hogy szerintünk

  • mekkora a marketing szerepe abban, hogy megteltek a mozik,
  • miért nem lett nagyobb durranás az új Mission Impossible,
  • hol a helye a filmnek a franchise toplistáján,
  • több-e egy mémnél a Barbenheimer jelenség,
  • behódolt-e a kapitalizmusnak a Greta Gerwig, vagy a saját képére formálta a Barbie-t,
  • van-e 180 perc az Oppenheimerben,
  • kit hagyott ki sajnálatos módon a filmből Nolan?

Menetrend:

1:50 - Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész
39:50 - Barbenheimer jelenség
56:35 - Barbie
1:52:15 - Oppenheimer
2:37:40 - Ajánljuk még

podcast epizódjai minden fontosabb podcast applikációban elérhetőek, de a Spotify-on, az Anchoron és az iTuneson is fel lehet ránk iratkozni. (Ugyanitt köszönettel várjuk a szöveges értékeléseket.) A podcast saját Facebook-oldala itt érhető el.  Az adás korlátozott ideig innen le is tölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3118179911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó G. Ádám 2023.07.28. 12:00:07

Pitchelem a saját Barbie-ötletemet: ha már úgy is a rózsaszín dominál, kellene egy pinku eiga-verzió, műfajára nézve rape and revenge movie, fekete-fehér patriarchátussal, színes Barbielanddel, japán szado-mazo-babákkal, NC-17-besorolással.

Szekrényszagú néni 2023.07.29. 17:11:35

Úristen, egy kiöregedett milliárdos köcsög motorral ugrál. És ezt várják emberek milliói, mint a nyugati kultúra csúcsát így 5 perccel a világvége előtt. Tényleg nem lesz kár értünk.

Szekrényszagú néni 2023.07.29. 18:14:16

Lehet, hogy Barbie egyszer egy haladó kislány kezéb került, az játszott vele náciirtósat? Vagy a szomszéd gyerek nyúlta le a G.I. Joe-ja mellé, ki tudja.
süti beállítások módosítása