Filmvilág blog

#122 - A sziget szellemei, Titanic, Aljas utcák

2023. február 16. - filmvilág

sziget_szellemei.jpg

Új adásunkban James Cameron 11 Oscar-díjas klasszikusával, a Titanic-kal foglalkozunk, utána kielemezzük a 9 Oscarra jelölt A sziget szellemeit, és folytatjuk a Scorsese-sorozatunkat az Aljas utcákkal.

Az adásból kiderül többek közt, hogy

  • a Titanic melyik szereplőjére hasonlít legjobban Cameron,
  • a romantikus vagy a katasztrófafilmes rész öregedett jobban / rosszabbul,
  • metaforaként működik-e a legjobban A sziget szellemei,
  • melyik szereplő pártján áll Martin McDonagh rendező,
  • kiről mintázta Scorsese az Aljas utcák szereplőit,
  • és minek képzeli magát Harvey Keitel karaktere?

Menetrend:

01:30 - Titanic
45:50 - A sziget szellemei
1:19:30 - Aljas utcák
1:53: 10 - Ajánljuk még

podcast epizódjai minden fontosabb podcast applikációban elérhetőek, de a Spotify-on, az Anchoron és az iTuneson is fel lehet ránk iratkozni. (Ugyanitt köszönettel várjuk a szöveges értékeléseket.) A podcast saját Facebook-oldala itt érhető el.  Az adás korlátozott ideig innen le is tölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6718050528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekrényszagú néni 2023.02.16. 12:43:07

Srácok, az Alkonyaton vagy a Tiffany-füzeteken nem szoktatok sírni? Mert ez kb. ugyanaz a szint, mármint a Titanic. (Igen, persze, hallom, nyilván éretlen hülyegyerek vagyok, kicsi a pöcsöm, és/vagy görcsösen próbálom leplezni az érzéseket, melyeket ez a filmtörténeti csoda minden puffogásom ellenére bennem is kiváltott, vagy az is lehet, hogy a Titanic tényleg nevetséges nyálözön. Melyik a valószínűbb?)
süti beállítások módosítása