Filmvilág blog

3 film a 75 éves Kern András tiszteletére

2023. január 26. - filmvilág

filmio_kernandras75.jpg

Ingyenes filmekkel tiszteleg a FILMIO a január 28-án született, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kern András előtt. A 75. születésnapját ünneplő színészlegenda alakításait számtalan alkotás őrzi a Nemzeti Filmintézet streamingplatformján, amelyek közül A miniszter félrelép, a Ripacsok, valamint a Szabadíts meg a gonosztól mától vasárnapig ingyenesen megtekinthető.

A Szabadíts meg a gonosztól a második világháború idején játszódó dráma, amelyben a Kern András által játszott Adorján András ellop egy kabátot az édesanyja által felügyelt ruhatárból, hogy annak árából befizesse magát egy kuplerájba. A ruhatárosnő útra kel, hogy a kabátot előkerítse a romokban heverő Budapesten. Sándor Pál felejthetetlen alkotásában Kern András partnerei Garas Dezső és Psota Irén voltak.

„Egyedül nem megy” - A Ripacsok két régi jó barát konfliktusát mutatja be, miután egyikük egy fiatal táncosnőre cseréli barátját közös kabarészámukban. Sándor Pál nagy sikerű filmjében a Kern András és Garas Dezső által alakított komédiások egymás nyomába erednek a pesti éjszakában.

A miniszter félrelép című fergeteges vígjátékban, mely a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb mozifilmje mindmáig, Kern András egy nőcsábász miniszter bőrébe bújt, aki a Koltai Róbert alakította asszisztensével és a Dobó Kata által játszott csinos titkárnővel keveredik szórakoztató kalandokba.

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO-n jelenleg mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1918034840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása