Filmvilág blog

Januárban újra jön a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

2022. december 14. - filmvilág

bidf_2023.jpg

Január 21. és 29. között már 9. alkalommal hozza el a BIDF a magyar közönségnek a legfrissebb, Oscar- és Európa- díjas, illetve arra jelölt filmeket, a Berlinale, Sundance, Cannes, Velence, IDFA, Hot Docs, Coppenhagen Dox, DOCAVIV, Visions du Réel fesztiválok favoritjait.

Néhány filmcím: Örök tavasz (Eternal Spring, Kanada), Szabadság tűz alatt (Freedom on Fire, Ukrajna, USA), Az utolsó hazatérés (Last Flight Home, USA), A katedrális (The Cathedral, Szlovákia), a belga-ír-francia Kölyök Platónok (Young Plato, 2021) a dán Otthon a romokon (A House Made of Splinters), Alis és én (Alis, Kolumbia), Mi svédek és a COVID (The Swedish Model), Plakát csajok (Calendar Girls, USA) Hitbuzgó család (A Holy Family, Taiwan) az orosz Hová tartunk? (Where Are We Headed), Én, nem én vagyok (I am not, Izrael).

A BIDF idei szlogenje: Tiszteld az Életet! „Ne ölj!”

7 versenykategóriával, 60 filmmel, 200 vetítéssel, 50 civil nagykövettel, 30 nemzetközi zsűritaggal és 50 külföldi filmalkotóval vár több tízezer nézőt Budapesten a Cinema City Mammut moziban és 10 másik város mozijában is a BIDF: Debrecen, Eger, Győr, Jászberény, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém.

Kilencedik éve több ezer középiskolás élvezi a BIDF fesztiválélményét.  Januárban sem lesz ez másként. 11 film várja a fesztivál minden délelőttjén a szórakoztató mélységbe elmerülni vágyó fiatalokat és tanáraikat.

A „Tomboló Irán” szekcióban vetítendő hat filmmel tiszteleg a BIDF a demokráciáért és szabadságért küzdő iráni emberek és filmkészítők előtt.

Elindult a jegyvásárlás a BIDF-re a Cinema City oldalán, karácsonyi ajándék voucherek pedig a jegyvasarlas@bidf.hu címen igényelhetőek.

A teljes 2023-as versenyprogram a fesztivál honlapján olvasható. További információk a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapján, valamint Facebook- és Instagram-oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3318001948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása