Filmvilág blog

#104 - Az év legőrültebb filmje + 2022 legjobb sorozata (eddig)

2022. április 25. - filmvilág

severance3.jpg


Új adásunkban megpróbáljuk megfejteni, mi áll a Netflix előfizető-vesztése mögött, majd Richard Linklater netflixes filmjével foglalkozunk (Apollo 10,5 - Űrkorszaki gyerekkor), utána a Danielsék agymenésével (Minden, mindenhol, mindenkor), az év eddigi talán legjobb sorozatával (Különválás), és folytatjuk a Coen-sorozatot is.

A műsorban szóba kerül többek közt, hogy

  • van-e a Netflixnek identitása,
  • mi a nagyobb veszély, a konkurencia vagy a jelszómegosztás,
  • nagyobb nosztalgiatrip-e az Apollo 10,5, mint a Licorice Pizza,
  • jól esik-e a „régen minden jobb volt”-típusú boomerkedés,
  • a Minden, mindenhol, mindenkor lesz-e az új Mátrix,
  • miért jók az infantilis poénok,mennyire hiteles az irodai pokol a Különválásban,
  • és jól áll-e Tom Hanksnek a hiénanevetés?

 

Menetrend:

1:05 - Hírmagyarázó rovat: válságban a Netflix?
20:30 - Apollo 10,5 - Űrkorszaki gyerekkor
43:15 - Minden, mindenhol, mindenkor
1:18:25 - Különválás (Severance)
1:51:50 - Coen-sorozat: Betörő az albérlőm

A podcast epizódjai minden fontosabb podcast applikációban elérhetőek, de a Spotify-on, az Anchoron és az iTuneson is fel lehet ránk iratkozni. (Ugyanitt köszönettel várjuk a szöveges értékeléseket.) Az adás korlátozott ideig innen le is tölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4817815687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekrényszagú néni 2022.05.01. 19:38:39

Mert a HBO, Paramount, Apple stb. nem gyárt vagy forgalmaz hulladékot, csak és kizárólag filmtörténeti mérföldköveket. Továbbá Netflix = alsó polcos termékek, mert a paraszt képességeit meghaladja a keresés funkció használata, így sose látja a Ragyogást vagy a Blade Runnert. Amúgy pl. nekem van előfizetésem (Netflixre), de nagyjából-egészében teszek a sorozatokra, még a szentséges Stranger Things nélkül is ki fogom bírni valószínűleg, bár az Andy Warhol Diaries érdekel, ami meg közismerten filléres táp a proliknak. Egyszóval bámulatos, hol tart már a tudomány!

Szekrényszagú néni 2022.05.06. 21:12:38

Azta, továbbá a kreativitás csúcsa (fontolva haladok az adásban), ha a szereplők seggel ugrálnak műpöcsökbe? Tudok ajánlani számos, még ilyenebb alkotást a tematikus oldalakon, lesz majd nagy ájuldozás!
süti beállítások módosítása